VD:n vid pennan

Oj, vart tog veckan vägen? Nåväl, vi närmar ju oss hemmapremiären med allt vad det innebär, aktiviteter åt ”höger och vänster”, härligt så klart!

Efterspelet efter den tragiska händelsen i Helsingborg har ju inte bara tagit utan även gett energi i alla dess riktningar. Den eftertanke som vi medmänniskor behöver ta för att tända den gnista som sedan sätter hjulen i rullning igen var behövlig. Man funderar ju hur det egentligen är ställt när så få individer kan rasera stora delar av den glädje som vi övriga tar för givet runt idrotten.

Tog kontakt med vår vän sedan några år, Tommy Deogan för att höra hans reflektioner. Dessa lät inte vänta på sig. Bjöd därför in honom till vår hemmapremiär så vi kan fortsätta talas vid i dessa aktuella och viktiga frågor för idrotten och samhället.

Efter en hel del planeringsarbete under början av veckan väntade en traditionsenlig ”tippa matchen” aktivitet med vår partners NA och deras annonsörer. Jag, Per Ola med spelarna Patrik Haginge, Oscar Jansson och Ahmed Yasin berättade om säsongen som ligger framför oss. Frågorma var många, kloka och intressanta. Ett trevligt sätt att möta de lokala företagarna, där flertalet också utgör direkta kunder till oss själva.

Under onsdagseftermiddagen startade vi upp vår nya lednings – stabsgrupp. Den utgörs av ledningen i vd, huvudtränare/fotbollschef och marknadschef samt stabsfunktionerna ekonomi/administration och sportadministration.

Mitt första möte i SvFFs anläggningskommittén gick av stapeln i torsdags. Ordförande kände jag sen innan, Raul Björk, tillika ordförande i Örebro Läns Fotbollsförbund. Övriga ledamöter var nya bekantskaper hemmahörande från olika delar av vårt avlånga land, vilket givetvis var inspirerande. Dessutom utgjorde deras professionella bakgrund en synnerligen användbar kompetensmix för vårt uppdrag att stödja fotbollen med medel och verktyg för utveckling av tillgång och kvalité på bra fotbollsanläggningar.

Kvällen ”rattades” vidare till Rejmes för invigning av deras rustade lokaler. Mycket trevligt format där idrotten bidrog med aktiv närvaro i form av ÖSK, ÖHK och STCC.

Under fredagen återupptog vi diskussionerna med Örebroporten angående utvecklingen av södra läktaren. I maj/juni kommer vi sätta oss och fortsätta precisera våra behov för framtiden, vilket känns oerhört spännande.

Helgen spenderades på golfbanan i friskt vårväder, umgänge med familjen och galapremiär i Kumla på filmen ”Piccadilly Circus ligger inte i Kumla”.

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908