ÖSK tappade ledning i genrepet

I genrepet inför den allsvenska premiären mötte ÖSK idag norska Vålerengen på Behrn Arena. ÖSK ledde med 1-0 i paus efter mål av Daniel Gustavsson. I början av den andra halvleken kvitterade Vålerengen på straff och i mitten av densamma gjorde gästerna ytterligare ett mål.
Matchen slutade därmed 1-2.

Med precis en vecka kvar till Allsvenskan sparkar igång spelade ÖSK idag den sista träningsmatchen på försäsongen. Norska Vålerengen stod för motståndet. ÖSK var nära att få en perfekt start på matchen efter bara en minuts spel. Crespo plockade ned en hög boll och satte fart framåt. Han tog sig förbi försvararen på utsidan, kom in i straffområdet och tryckte sen iväg ett vänsterskott som gick precis över ribban. Crespo var het i matchens inledning och hade några minuter senare en farlig nick strax utanför stolpen. Efter ungefär tjugo minuters spel fick han ytterligare ett läge efter att Björnquist trixade sig fram på vänsterkanten och levererade ett fint inspel. Crespo avslutade med en bredsida i fritt läge framför mål men bollen studsade tyvärr på ett ben i röran framför målet. Även Moberg hade läge att ge ÖSK ledningen när han kom upp ostörd på en hörna men tajmingen var lite fel och nicken gick till inspark.

Vålerengen hade stundtals ett stort bollinnehav men det var främst i form av sidledspassningar i backlinjen och på mittplan. ÖSK låg bra i de defensiva positionerna och gjorde det svårt för norrmännen att komma till på den sista tredjedelen. Utöver några hörnor och några farliga distansskott hade gästerna från Norge inte särskilt mycket på chanskontot. I den 34:e minuten öppnade sig en jätteyta på högerkanten på vilken Haginge fick bollen och avancerade i expressfart, medan övriga offensiva ÖSK-spelare tog löpningar och fyllde på centralt. Haginge närmade sig kortlinjen och slog ett långt inlägg som nådde DG vid straffområdesgränsen. DG tvekade inte utan tryckte iväg ett skott med högerfoten som borrade sig in i bortre hörnet bakom målvakten. Glädjen över ÖSK:s ledningsmål blev dock något dämpad eftersom Crespo i momentet dessförinnan skadat sig och fick rullas ut på bår med låret hårt lindat. Ersättaren Holmberg kom snabbt in i matchen. Han hade bara varit på planen någon minut när han fick en hög djupledsboll från Haginge. Istället för att ta ned den försökte sig Kalle på ett avancerat volleyskott som sånär gick i mål. Första halvleks sista tio minuter dominerades fullständigt av ÖSK och 2-0 låg i luften. Närmast var återigen Holmberg som efter läckert kombinationsspel med Hasani utanför straffområdet fick ett fritt läge rakt framför målet. Målvakten räddade skottet och returen gick ut till Holmberg som tryckte till igen, men denna gång täckte en försvarare. 1-0 stod sig tills signalen för paus ljöd.

I den 47:e minuten tilldömdes Vålerengen en straffspark efter att Moberg kom fel in i en situation i eget straffområde. Kjartansson satte säkert straffen och ställningen var därmed 1-1. Kvitteringen innebar att matchbilden jämnades ut. Närmast för ÖSK under den efterföljande perioden kom Nkili som gjorde en fin prestation när han skottfintade en Vålerengenförsvarare och gav sig själv ett bra läge centralt utanför straffområdet. Det efterföljande skottet blev dock för löst och kunde enkelt räddas av målvakten. I den 68:e minuten tog istället Vålerengen ledningen med 1-2. Lindkvist stod fri till vänster i straffområdet och kunde enkelt placera in en bredsida i det bortre hörnet. ÖSK försökte därefter flytta fram laget men en utökad ledning för gästerna låg närmare till hands än en kvittering. Både Björnquist och Mensah svarade för fina brytningar i sista stund när Vålerengen ställde om. Det blev inget mer mål åt något håll så matchen slutade 1-2.
Nu väntar en vecka med de sista förberedelserna för den efterlängtade allsvenska premiären på Örjans vall i Halmstad. Matchen startar 17.30 kommande söndag den 30 mars.

Resultat: 1-2 (1-0)
Mål: Gustavsson (34'), Kjartansson (47'), Lindkvist (68')
Byten ÖSK: Holmberg (in 35'), Mensah (in 74'), Berger (in 74'), Lumbana (in 82'), Lipovac (in 82')