Förlust för ÖSK i en annorlunda träningsmatch

ÖSK tog under lördagen emot Falkenbergs FF på Behrn Arena i en träningsmatch mellan årets båda allsvenska nykomlingar. Matchen kunde till slut komma igång efter en dryg timmes försening på grund av att Falkenberg drabbats av bussproblem på vägen upp till Närke. Matchens resultat skrevs till 0-2 efter bland annat ett mål av tidigare ÖSK-spelaren Stefan Rodevåg.

Dagens träningsmatch fick dessutom spelas två gånger 40 minuter och med enbart fem minuters paus på grund av förseningen. Men det blev glädjande match för lagen till slut även om de fick en allt annan än optimal uppladdning. En eloge ska ges till den tappra publiken som tålmodigt väntade en timme på läktarna tills dess att domaren äntligen kunde blåsa igång matchen. ÖSK inledde piggt de första tio minuterna. I den fjärde minuten spelade Mensah fram Crespo i straffområdet, den sistnämnde fick dock ingen ordentlig träff på avslutet. Några minuter senare kom DG fram på vänsterkanten och levererade ett inlägg till Pode vid bortre stolpen som drog på en volley som gick en bit över ribban. Falkenberg klev upp och fick till en farlig chans genom Vall som kom fri från snäv vinkel men Jansson var snabbt ute och kunde skära av vinklarna och rädda till hörna. Jansson tvingades däremot kapitulera i den 21:a minuten när den gamle ÖSK-bekantingen Stefan Rodevåg fick på ett bra skott strax innanför straffområdet och bollen hittade nätet. 0-1 på resultattavlan. Målet stärkte bortalagets självförtroende som tog åt sig initiativet i matchen och skapade några halvfarliga målchanser genom Andersson och Rodevåg.

ÖSK kom tillbaka under avslutningen av första halvlek och Nkili hade ett okej skott från central position strax utanför straffområdet, bollen gick dock några meter utanför. I 38:e minuten drev Björnquist upp bollen på vänsterkanten och nådde Crespo i straffområdet med en bra passning. Crespo vred sig loss från sin försvarare och slog ett inlägg mot Pode centralt i straffområdet. Pode fick på en bra nickskarv men Rydén i FFF-målet gjorde en kalasräddning och på returen hann en försvarare fram precis före Mensah och kunde rensa undan. 0-1 stod sig till halvtidsvilan.

Efter den ovanligt korta pausen på fem minuter klev spelarna in på planen igen, ett byte genomfördes i halvtid (Pode ut – Hasani in). Andra halvlek inleddes med en farlig chans för bortalaget när Vall sköt ett skott tätt utanför Janssons ena stolpe. ÖSK tog över bollinnehavet ju längre halvleken led och skapade några halvchanser framförallt på några hörnor, men de riktigt heta målchanserna uteblev. Mot mitten av halvleken började både lagen att genomföra byten för att ge fler spelare speltid. I den 68:e minuten nådde bollen Hasani i bra läge, men avslutet gick rakt på Rydén. ÖSK fick inte till någon rejäl slutforcering utan istället kunde Andersson göra 0-2 till Falkenberg i den 78:e minuten efter lite trassel i ÖSK:s straffområde. Domaren kollade på klockan och tyckte att det räckte för idag och blåste av den något annorlunda matchen som alltså slutade 0-2. Spelarna hann inte ens av planen innan Rynninge och Östers spelare kastade sig in på planen och började värma upp inför sin match i Svenska Cupen. För ÖSK:s del väntar nu ett träningsläger i Portugal där det ska slipas på spelet inför den allsvenska premiären som närmar sig med stormsteg, mindre än en månad kvar nu.

Nästa hemmamatch för ÖSK spelas söndagen den 23/3 kl. 14.30, då står norska Vålerengen för motståndet.

Resultat: 0-2 (0-1)

Mål: S.Rodevåg 21', R.Andersson 78’.

Varningar: Crespo 51'.