VD:n vid pennan

Det är en kaotisk tid som innehåller allt och lite till. Det är självklart stimulerande, men tempot har varit en aning för högt uppskruvat för att i alla delar säkerställa leverans med den höga kvalité vi vill förknippas med.

Det var skönt att koppla av på 4e våningen till fredagsmatchen mellan oss och Superettannykomlingen IK Sirius. Matchen, som var sådär, utgjorde ändå en nyttig erfarenhet och summerades till 1-1 efter onödig kvittering i slutskedet. Rit-Ola (Ola Andersson, Vd i IK Sirius) gästade oss tillsammans med deras ordförande. Vi önskade varandra lycka till under 2014, då vi bägge avancerade i seriesystemet till denna säsong, vi till Allsvenskan och de från div 1 till Superettan.

Många positiva affärsmöten med både större och mindre kunder varvades under veckan, merparten egna möten och en del tillsammans med kollegor. Vi känner av att både engagemang och förväntningar skruvas upp med att tiden fram till säsongspremiären närmar sig, härligt så klart.

Veckan började helt underbart med Atlantic Cup mot FC Slovan Liberec och vinst med 2-0 vilket ledde till andra plats i turneringen mellan ettan FC Köpenhamn och trean FC Spartak Moskva. Hamburgertallriken på Olearys smakade mumma mellan halvlekarna och spelet var stundals mycket bra från vår sida. Hade Spartak Moskva visat bättre tåga i sista matchen mot FC Köpenhamn och spelat oavgjort eller vunnit med fåtalet mål så hade vi gått segrande i turneringen.

Lyckades kila in en badmintontid i Backahallen för att få en egen dos träning, gav bra effekt och vinst samtidigt som motståndaren ville revanschera sig direkt nästkommande vecka. Återkommer med namn om han lyckas revanschera sig.

Fortsatta möten med Strateg (vår marknadsbyrå) i vårt varumärkesutvecklingsarbete. Siktet är först inställt på styrelsepresentation i början av mars, där grov struktur diskuteras och finjusteras, för att sedan ”rullas” ut internt och vidare externt. Känslan är mycket god, ett välbalanserat ”recept” för våra framtida inriktningar; mål, medel och förhållningssätt.

Tog en trevlig pratstund med tränartrion på lunchen i fredags. Alla fyra avnjöt en underbar wienerschnitzel på Saluhallen samtidigt som tiden under lägret i Portugal och perioden efter hemkomsten ventilerades. Vår kära Axén håller sig till vatten istället för sin gamla last, Coca-Cola – glädjande.

Helgen varvades med lite jobb och privat mys – allt i vår underbara stad Örebro.

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908