1-1 mot Sirius efter sen kvittering

ÖSK och IK Sirius kryssade i fredagskvällens träningsmatch. ÖSK:s mål var en delikat frispark signerad Emil Berger. Slutresultatet skrevs till slut till 1-1 efter en kvittering av Sirius på matchens sista spark.

Efter fyra raka segrar under 2014 tog ÖSK under fredagseftermiddagen emot IK Sirius, nykomling i Superettan. Gästerna från Uppsala inledde matchen med ett stort bollinnehav men utan att skapa några egentliga målchanser. Efter en dryg kvart mitten jämnade ÖSK ut spelet och några kvicka omställningar ledde till lägen framåt. Bland annat tryckte Lumbana iväg ett hårt distansskott som målvakten räddade till hörna. Under halvlekens sista fem minuter skapade lagen varsin högkvalitativ målchans. Först hade Sirius ett friläge efter en vältajmad djupledningslöpning av Silva, men Rinne kom ut bra och täckte avslutet. ÖSK avslutade därefter halvleken med att Holmberg tryckte iväg ett skott på halvvolley vid straffområdesgränsen. Målvakten fick fingertopparna på bollen, styrde den i stolpen och lyckades sen fånga upp returen framför fötterna på Kalle. Det oavgjorda halvtidsresultatet 0-0 var rättvist, sett till den relativt händelsefattiga halvleken.

Andra halvlek började liksom den första med mest boll för bortalaget, men ÖSK kunde avstyra anfallsförsöken utan större problem. ÖSK:s första chans i den andra halvleken kom först i den 71:a minuten när domaren blåste frispark i ett bra läge, till vänster några meter utanför straffområdet. Emil Berger, som i matchen mot Brage slog en frispark ur liknande läge i stolpens insida, la upp bollen och tog sats. Denna gång gick frisparken över muren och innanför stolpen. Målvakten var chanslös och 1-0 till ÖSK var ett faktum. Sirius tryckte därefter på för en kvittering men det verkade länge som att ÖSK skulle ta försäsongens femte raka seger. Med matchens sista spark kvitterade dock Sirius genom Mrabti efter att ÖSK misslyckats med en rensning i eget straffområde. Matchen slutade alltså 1-1 och därmed är ÖSK:s fina segersvit bruten.

Nästa försäsongsmatch spelas söndagen den 23 februari. Då står allsvenska kollegan Kalmar FF för motståndet. Matchen spelas på Behrn Arena och börjar kl. 14.00.

Resultat: 1-1 (0-0)
Mål: Berger 71', Mrabti 91'
Byten ÖSK: Nilsson (in 64'), Springfeldt (in 64'), Lindborg (in 64')