Full pott i Atlantic Cup efter 2-0 mot Slovan Liberec

ÖSK spelade idag sin tredje match i Atlantic Cup. För motståndet stod Europa League-laget Slovan Liberec. ÖSK imponerade stort och tog en mycket stabil och rättvis seger med 2-0. Målen gjordes i den första halvleken av Daniel Gustavsson och Erik Moberg. Därmed lämnar ÖSK Portugal med tre raka segrar i bagaget.

Efter två segrar mot isländskt och österrikiskt motstånd ställdes ÖSK i den tredje och sista matchen av Atlantic Cup mot tjeckiska Slovan Liberec. Slovan har avancerat till slutspelsfasen av Europa League efter en andraplacering i gruppspelet bakom Sevilla.

Matchens inledning blev händelserik. Båda lagen hade chanser att ta ledningen och närmast var Crespo med ett skott i stolpens insida efter framspelning av Saeid. Samme Saied skulle bara en stund senare, i den 12:e minuten, lägga ytterligare en fin passning i djupled. DG tog emot den och rullade behärskat in 1-0 med vänsterfoten. Även om tjeckerna i matchens inledning hade mest boll var det ÖSK som genom ett snabbt omställningsspel kändes mest giftiga framåt. I den 24:e minuten fick ÖSK en frispark centralt på offensiv planhalva. Bollen slogs av van Heerden in mot straffområdet där Moberg nådde högst med huvudet. Bollen gick i en perfekt båge över målvakten och in i det bortre hörnet. Ytterligare ett jättefint mål och 2-0 till ÖSK.

Därefter tog ÖSK över matchen fullständigt. Genom ett högt och aggressivt presspel vanns bollen gång på gång tillbaka och nya anfall kunde inledas. Tio minuter före paus hade ÖSK ett jätteläge att utöka ledningen. Crespo dribblade sig förbi några försvarare och kom fri in i straffområdet. Istället för att skjuta passade han dock Saeid, vars skott blev för löst och gick rakt på målvakten. 2-0 stod sig till pausvilan. En imponerande halvlek av ÖSK och dessutom två läckra mål.

den andra halvleken ökade Slovan Liberec sitt bollinnehav men ÖSK låg rätt i positionerna och hade inga större problem att avstyra tjeckernas anfallsförsök. ÖSK hade ett par chanser framåt genom Yasin vars skott målvakten räddade till hörna och Hasani som från nära håll träffade målvakten i ansiktet. Den andra halvleken blev bitvis sönderryckt av flertalet byten från båda lagen, men ÖSK:s defensiv var utmärkt under den tid som återstod. När domaren blåste av matchen efter 90 minuter och med 2-0 på resultattavlan kunde ÖSK summera Atlantic Cup med tre raka segrar och dessutom åtta olika målskyttar. Det återstår att se om det räcker till en meriterande turneringsvinst då både FC Köpenhamn och Spartak Moskva har matcher kvar och möjlighet att också gå upp på maximala nio poäng.

Nu väntar hemfärd för ÖSK. På fredag den 14 februari kommer IK Sirius på besök till Behrn Arena. Matchen börjar kl. 17.00.

Resultat: 2-0 (2-0)
Mål: Gustavsson (12'), Moberg (24')
Byten ÖSK: Haginge (in 46'), Holmberg (in 71'), Pode (in 76'), Lumbana (in 79')
Daniel Björnquist - Magnus Wikström - Erik Moberg - Marc van Heerden (ut 46')
Ahmed Yasin (ut 71') - Ayanda Nkili - Mohammed Saeid (ut 79') - Daniel Gustavsson
Alhassan Crespo Kamara - Shpetim Hasani (ut 76')