VD:n vid pennan

Veckan passerade lite väl fort - veckan efter vårt veckolånga lyckorus. Fotbollsgalan på Globen i måndags var trevlig, men lite väl utdragen tidsmässigt.

Vi anlände till Globen i gemensam buss redan vid 16:30, sedan kom inte tv-sändningen igång förrän 20:00 och avslutades 22:00. Bordssällskapet runt oss utgjordes av representanter från Hammarby IF och IFK Värnamo. Jag talade framförallt med dem från Hammarby, intressant att höra deras tankegångar om framtiden efter ett antal tuffa år i Superettan.

Zlatan stal showen som vanligt, något alla också hade förväntat sig. Vi hade ingen nominerad i år, vår tid kommer, var så säkra. Lite besvikna var vi att vi inte erhöll något pris inom ramen för Svenska spels samhällsfond, men det viktiga är att vi själva tillsammans med våra samverkansparter är motiverade och drivna i våra gemensamma frågor.

Dagen efter galan hade vi ägarmöte i föreningen Svensk Elitfotboll. Vi gick igenom diverse aktuella som strategiska klubbgemensamma frågor. Som även media kunde konstatera har vår samarbetspart avseende innevarande tv-avtal Kentaro problem, vi hoppas att dessa löses på bästa sätt både för dem och för oss inom fotbollen.

Planeringen inför nästa seriesäsong inom Allsvenskan och Superettan har självklart påbörjats, serieplaneringen påverkas av VM samt av Svenska landslagets eventuella deltagande.

Tog med mig ett av våra unga stjärnskott, Daniel Björnquist på Rotarylunch på Margarethas festvåning under torsdagen. Ett trevligt sätt att träffa intresserade, dessutom ett tillfälle för oss att stämma av vad vår omgivning är nyfikna på och vad de tycker är viktigt. Angeläget också att de yngre spelarna får möjlighet att som i detta fall träffa en äldre generation med mycket erfarenheter. De ställer många och kloka frågor vilket gör att vi slipar egna argument samtidigt som det ger oerhörd energi tillbaka. Under tiden som vi var där blev vårt nytillskott i backlinjen, Erik Moberg officiellt klar, vilket givetvis blev en perfekt avrundning på träffen.

I övrigt varvades kundbesök med planering inför den kommande säsongen, affärsmässigt, sportsligt och i övrigt.

I fredags eftermiddag fick vi bekräftat från SvFF att vår elitlicens är klar för säsongen 2014, inget revolutionerande i sig, men det skall likväl ”bockas” av.

Tillhör du också dem som hoppas och tror att Svenska herrlandslaget grejar avancemanget till VM på tisdag, trots uddamålsförlusten i fredags kväll?
Självklart får vi rätt – för svensk fotbolls skull!

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908