Tennissiffror mot GAIS

Efter att Sundsvall vunnit sin match under eftermiddagen var ÖSK pressade att leverera när GAIS gästade Behrn Arena. Svartvitt fick en perfekt inledning på matchen med två tidiga mål och släppte sedan inte gaspedalen. Matchen slutade 6-1 (2-0) efter tre mål av Hasani och varsitt av trion Holmberg, Saeid och Gustavsson.

I den sista hemmamatchen för säsongen fick ÖSK en drömstart när Gustavsson väggspelade med Holmberg, löpte förbi Florén på vänsterkanten och serverade Hasani centralt i straffområdet. Shpetim stötte behärskat in 1-0 förbi Vaiho i GAIS-målet. Bara några minuter senare blev Nkili liggande efter en smäll mot ansiktet och tvingades till slut utgå. Strax efter bytet fick Holmberg bollen mitt på offensiv planhalva och vrickade sig förbi en försvarare innan han sköt strax utanför straffområdet. Bollen smet in lågt vid ena stolpen och ÖSK hade därmed 2-0 redan innan matchklockan nått tio minuter. ÖSK visade upp ett fint passningsspel och genom en hög press återvann man bollen tidigt vid flertalet tillfällen. GAIS farligaste målchans kom efter cirka 20 spelade minuter då Drugge sköt ett hårt skott från 30 meter som strök Janssons högra stolpe. I övrigt var det ÖSK för hela slanten och mot slutet av halvleken skapades ypperliga lägen. Gustavsson hade ett farligt skott utanför efter en bra kontring och Holmberg hade ett klackförsök för ett tredje mål men 2-0 stod sig till halvtidspausen.  

ÖSK fick en precis lika bra start i den andra halvleken som i den första. Gerzic vann boll precis utanför offensivt straffområde och rullade fram den till Hasani som distinkt dundrade upp 3-0 ribba in, helt otagbart för Vaiho. I den 61:a matchminuten flöt Björnquist förbi sin försvarare och spelade in bollen till Hasani som satte sitt tredje och ÖSKs fjärde mål för kvällen. ÖSK var överlägsna över hela planen och med en fyramålsledning kunde laget kosta på sig att sänka tempot en aning i mitten av andra halvlek. I den 85:e matchminuten reducerade den tidigare ÖSK:aren Adam Eriksson med ett bra avslut från straffområdets högra del. ÖSK svarade med att sätta 5-1 på straff genom Saeid och på tilläggstid även 6-1 då densamme spelade fram Gustavsson i en snabb omställning. DG satte säkert bollen i mål med matchens sista spark.              

På presskonferensen efter matchen konstaterade GAIS tränare Askebrand att ÖSK var ett mycket bättre lag. Peo Ljung var mycket nöjd med både resultatet och karaktären spelarna visade upp med tanke på pressen efter att Sundsvall tidigare under dagen vunnit sin match.

 

Nästa match för ÖSK är borta mot Ljungskile SK. Det är den sista omgången i Superettan och den spelas lördagen den 2/11 kl. 15.00.

Statistik

Resultat: 6-1 (2-0)

Mål: Hasani 2’, Holmberg 9’, Hasani 47’, Hasani 61’, Eriksson 85’, Saied 89’, Gustavsson 93’.

Hörnor: 0-5

Varningar: Björnquist 34’,

Publik: 5559

Domare: Per Melin + ass. Fredrik Johansson & Christian Andersson + fjärde. Kalle Jansson.


Startelva ÖSK:

Oscar Jansson

Patrik Haginge (ut 65’) - Magnus Wikström - Christoffer Wiktorsson - Daniel Björnquist

Ahmed Yasin - Ayanda Nkili (min 8’) - Nordin Gerzic - Daniel Gustavsson

Kalle Holmberg (ut 81’) - Shpetim Hasani

Inbytta spelare ÖSK:

Mohammed Saied (in 8’)

Samuel Wowoah (in 65’)

Marcus Pode (in 81’)


Startelva GAIS:

T.Vaiho

J.Florén - B.Andersson - A.Augustsson - K.Gustafsson

H.Andersson (ut 81’) - A.Maric (ut 46’) - A.Drugge - M.Översjö (ut 81’) - M.Moënza

D.Mendes

Inbytta spelare GAIS:

L.Thornblad (in 46’)

A.Eriksson (in 81’)

M.Mujcic (in 81’)


// Niklas Sandberg & Carl Rosén


© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908