ÖSK tappade till 1-1 mot Örgryte

ÖSK mötte på måndagskvällen Örgryte IS på ett småregnigt Gamla Ullevi i Göteborg. ÖSK fick en kanonstart på matchen med ett nickmål på hörna av Wikström. I mitten av andra halvlek kvitterade dessvärre ÖIS, även det på hörna. Trots att båda lagen gick för seger under matchens slutskede slutade det 1-1.

ÖSK fick en gyllene start på matchen efter att Gustavsson kämpat fram en hörna efter drygt fem minuter spelade. Hörnan tog Gerzic hand om och skruvade in den mot första stolpen där Yasin skarvade vidare bollen till Wikström som vackert nickade in 0-1 intill bortre stolpen. Efter den fina starten följde en händelsefattig period där bollinnehavet var jämnt fördelat. I den 25:e matchminuten hade Gustavsson ett farligt skott som smet precis utanför Abrahamssons stolpe i ÖIS-målet. Runt halvtimmen spelad började det hetta till på planen med flera tuffa dueller och i den 34.e matchminuten tacklades Gerzic väldigt hårt av Lundgren som fick syna det gula kortet, ett av totalt fyra gula kort under första halvlek. ÖSK kunde gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning i bagaget.

I början av andra halvlek hade ÖSK genom Hasani två farliga lägen att utöka ledningen. Först ett skott från position strax utanför straffområdet som han curlade förbi målvakten men bollen gick insida stolpe ut, otroligt nära. Minuten senare vräkte sig samme Hasani fram på ett inspel från Gustavsson men bollen smet förbi och utanför målet. ÖSK tog tag i bollinnehavet under inledningskvarten av andra halvlek och pressade tillbaka ÖIS. Efter timmen spelad började dock ÖIS flytta fram positionerna i jakten på kvittering. I den 66.e matchminuten kvitterade ÖIS på en hörna som Jansson inte kom ut på i den tunga trafiken framför mål och Mourad kunde nicka in 1-1. Efter kvitteringen startade jakten på ett segermål för båda lagen. I den 78:e matchminuten var ÖIS oerhört nära att ta ledningen på hörna, bollen fastnade i en gröt av spelare nära mål och Haginge lyckades nicka bort en boll på mållinjen i allt tumult. På en kontring efteråt hade Hasani en bra nick på mål men Abrahamsson lyckades rädda. I den 86:e matchminuten nådde ett inlägg från högerkanten en helt omarkerad Mourad som tryckte en nick centimetrar utanför stolpen. Närmre ett segermål än så kom inget av lagen och det blev delade poäng på Gamla Ullevi. Detta var ÖSK:s tionde 1-1 match för säsongen.

Nästa match för ÖSK är säsongens sista hemmamatch och då gästar GAIS Behrn Arena. Matchen spelas på söndag den 27/10 kl. 16.20.

Resultat: 1-1 (0-1)

Mål: Wikström 7’, Mourad 66’

Hörnor: 4-5

Varningar: E.Karlsson 17’, Lundgren 34’, Gerzic 41’, Ohlsson 41’, Hasani 52’.

Publik: 1337

Domare: Robert Daradic + ass. Fredrik Klyver & Andreas Söderkvist + fjärde. Sara Persson.