VD:n vid pennan

Denna vecka blev en härlig kompott av många skiftande inslag. Träningsmatch mot ett AIK som likt oss såg det nödvändigt att få matchning under det långa landslagsuppehållet. AIK jagar MFF i toppen av Allsvenskan medan vi jagar Allsvenskt kontrakt i toppen av Superettan.

En del undrar säkert över val av matchtid och arena, men skälet är att vi ville ha gräs då nästa möte mot ÖIS på måndag är just på gräs. Dessutom behövde vi spela tidigt på dagen för att belysningen inte håller tillräckligt hög kvalité på Trängen. Synd självklart att vi inte kunde göra matchen mer publikattraktiv, men huvudsyftet med matchningstillfället mot bra motstånd var överordnat och fick prioriteras.

Vår unga spelare fortsätter att briljera på planen, denna vecka med DM-guld för U19 efter vinst i finalen med 3-1 mot BK Forward på Behrn Arena.

Känns självklart bra att veta att de underliggande lagen skördar framgångar, men framförallt att de både individuellt och som lag utvecklas och gemensamt med ledare bygger vår framtida så viktiga resursförsörjning till A laget.

Diskussioner fördes under veckan tills beslutet av matchtiden söndag 27/10 i hemmamötet mot GAIS togs och flyttades från kl.15.00 till 16:20. Självklart att TV vill sända den och omkringliggande matcher, när spänningen är på topp inför de sista avgörande omgångarna.

Fotbollsrådsmöte i veckan där framförallt nuvarande status inför den avgörande avslutningen diskuterades. Självklart blickar vi även framåt och ser över våra behov resurs- som kompetensmässigt, ett spännande och omfattande arbete där kontroll, samverkan, medel och ambitionsnivå utgör några viktiga komponenter.

Ett kvällsmöte vid Musikhögskolans oerhört fina lokaler under torsdagskvällen gav ny spännande information om universitetets nya satsningar via en fundraising kampanj för att ekonomiskt stärka den egna utvecklingen inom forskningen.

Arenaägaren och vår nära samarbetspartner Örebroporten har börjat ta fram de första skisserna till ombyggnation av den södra läktaren. Såg de första ritningarna under veckan efter att vår gemensamma vision legat i vila under Superettasäsongen. Ser mkt fram emot kommande konstruktiva diskussioner, för ett utvecklat Behrn Arena som gör att både vi, övriga hyresgäster och framförallt all vår publik blir mer än nöjda.

Sitter i skrivande stund och följer det för upplösningen intressanta hallandsderbyt mellan Falkenberg och Varberg.

Vårt fokus är självklart våra egna matcher, men man kan inte låta bli att snegla…

För er som har möjlighet – åk gärna och ge grabbarna stöttning på nya gamla Ullevi, nu på måndag mot ÖIS borta.


Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908