U19: DM-Guld efter vinst i derbyt

Det var vild glädje i ÖSK-lägret efter gårdagens match i DM-finalen mot BK Forward. ÖSK vann rättvist med 3-1 (2-1) efter mål av Anton Westerlund, Lukman Murad och Joel Nilsson.

Vi nämnde inför matchen att BK Forward skulle ha en stark anfallstrio, speciellt med Linus Lamu som har en positiv form. Det är även Linus som gör BK Forwards mål vid ställningen 2-0 till ÖSK. BK Forward försökte utnyttja våra misstag och ställa om snabbt, med de två hårt jobbande mittfältarna Charlie Marlowe och Kevin Larsson.

1-0 till ÖSK kom redan efter 7 minuters spel genom Anton Westerlund efter att Martin Springfeldt har slagit en fin hörna. Tidig ledning innebär att vi kan slappna av och vi får bättre flyt i spelet. 2-0 gör Lukman Murad som blir frispelad av Carl Ekstrand-Hamrén. Efter målet tar vi kanske lite för lätt på uppgiften och BK Forward kommer bättre in i matchen och får styra allt mer. Efter en stark gulsvart period kommer också 2-1 och BK Forward avslutar första halvlek klart bäst. Martin Springfeldt visade på hur giftig han är i djupled och kom fri 3 gånger men Oskar Klaesson i målet storspelade och höll BK Forward kvar i matchen.

I inledningen av den andra halvleken är det fördel BK Forward och kvitteringen hänger i luften. Amar Bukva får ett bra läge, men skjuter i stolpen. Ju längre matchen går blir det allt tuffare och fulare tag från båda håll och domaren blir tvingad att börja dela ut kort. Lukman Murad var ett ständigt ett hot från sin vänsterkant vilket hela tiden gav ÖSK möjlighet att gå till farliga anfall. Samspelet mellan Lukman och Martin Springfeldt gör att den sistnämnda kan hitta ett inspel till en fri Joel Nilsson som inte tvekar utan drar in 3-1 och det känns som om det är spiken i kistan.