U19: Glödhet August – 5 mål och utvisad

U19 hade inga problem med att vinna den avslutande omgången mot IFK Tumba, detta trots att man redan var klara för Allsvenskt spel 2014. ÖSK vann till slut med 6-1 efter hela 5 mål av August Wiklund.

August Wiklund var i händelsernas centrum mest hela tiden. Han gjorde alltså 5 av målen och blev dessutom utvisad i slutet av matchen.

- Självklart är vi mycket nöjda över seriesegern och att vi kan avsluta med en vinst men vi är också besvikna över de varningar som vi tar under matchen och som vi gjort under säsongen. Det har varit för många kort som kommit till efter snack och det är något som vi måste förbättra till nästa säsong. Domarbeslut kommer alltid att gå emot under matcher och det gäller att lägga energi på annat, säger lagledaren Fredrik Holmquist.

Vad säger du annars om matchen?
- Jag tycker det är en rätt konstig match. Även om vi vinner komfortabelt med 6-1 känns det som om vi inte riktigt går för fullt. IFK Tumba, som ligger sist i tabellen, ska ha en eloge för sättet de uppträder. De står för en frejdig offensiv och tvingar oss att verkligen vara fokuserade i bägge våra möten under säsongen.

Något annat du vill lyfta fram?
- Jättekul för Andreas Nydahl som kom tillbaka från ett helt års skadefrånvaro. Vi hade också flera spelare som spelade med U17 i deras match mot Karlslund. Det visar på en bra bredd i juniorverksamheten.

Och nu laddar ni för DM-finalen mot Forward?
- Ja, precis. Sista delmålet för säsongen är att vinna DM-finalen mot Forward den 16 oktober. Det kommer att bli en tuff drabbning men också riktigt roligt att avsluta säsongen med ett tätt derby.

Startelvan:
Jonathan Thuresson
Philip Holmer, Anton Westerlund, Sebastian Heimeryd, Oskar Fardelin
Max Lindborg, Jonathan Lundberg, Filip Albertsson, Lukman Murad
August Wiklund, Simon Glännestrand

Ersättare:
Filip Rinne
Oskar Ålgars
Andreas Nydahl
Lesster Luis Govea Moreno

Målen:
0-1 Georgios Haritidis 3'
1-1 August Viklund 25'
2-1 Anton Westerlund 34'
3-1 August Viklund 42'
4-1 August Viklund 56'
5-1 August Viklund 59'
6-1 August Viklund 62'

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908