Efterlängtad och välförtjänt seger mot Landskrona

Förstora bilden

ÖSK tog på måndagskvällen emot Landskrona BoIS hemma på Behrn Arena. Matchen slutade 3-0 till ÖSK efter att Landskrona blivit utspelade stora delar av matchen. Efter ett tidigt ledningsmål från Hasani utökades ledningen i andra halvlek genom Holmberg och sedan avslutade Hasani målskyttet med sitt andra mål för kvällen.

ÖSK inledde matchen starkt och pressade på offensivt redan från start. Efter tio minuter fälldes Holmberg i straffområdet och domaren blåste straff utan att tveka det minsta. Hasani steppade fram och la upp bollen på straffpunkten. Straffen slogs säkert till vänster om Landskronas målvakt Halvorsen och det var 1-0 till hemmalaget. Målet blev en injektion för ÖSK som spelade ut Landskrona fullständigt under första halvtimmen och hade flera farliga chanser att utöka ledningen. Bland annat hade Yasin ett hårt skott från långt håll som Halvorsen parerade till hörna. I den 23:e matchminuten stötte Holmberg sånär in 2-0 efter ett fint inspel från Yasin, men en försvarare lyckades täcka till hörna. Inom loppet av två minuter runt halvtimmen spelad hade Holmberg ytterligare två farliga lägen som Halvorsen fick göra bra räddningar på, båda efter att bra spel längs kanterna föregick avsluten. Haginge pumpade gång på gång upp och ned längs sin högerkant och var ständigt spelbar. De flertal inlägg han slog in i boxen blev dock resultatlösa. Sista kvarten av halvlek avtog ÖSK:s offensiv något och Landskrona kunde flytta upp positionerna. Utöver några fasta situationer lyckades de rosaklädda gästerna dock inte hota ÖSK. 1-0 i paus var rättvist och till och med i underkant. De svartvita presterade bitvis sitt bästa spel på länge och det lovade gott inför den andra halvleken.

Efter drygt fem minuter av den andra halvleken tog sig Yasin förbi ett flertal BoIS-spelare på kanten och serverade Holmberg i straffområdet, men Kalles skott täcktes av försvarare. En minut senare fick han chansen på nytt i ungefär samma läge och då small det. Haginge stod för assisten när Holmberg stötte upp 2-0 i nättaket. Kantspelet var lyckat på båda sidorna och i den 63:e minuten skulle även ett inspel från vänsterkanten leda till mål. Björnquist skickade in bollen till en fristående Hasani som enkelt kunde placera in sitt andra mål för kvällen. Matchen kändes då punkterad och ÖSK kunde fortsätta rulla boll. Både Nkili och Samuelsson hade fina lägen att sätta fyran men något mer mål blev det inte. Oscar Jansson, som i övrigt hade en lugn kväll, fick mot slutet dessutom göra en fin räddning på en bra BoIS-chans.

Segern var välförtjänt och mycket viktig när det nu drar ihop sig i Superettans toppstrid. Nästa match för ÖSK är borta mot Örgryte IS. Den matchen spelas efter landslagsuppehållet måndagen den 21/10 kl. 19.20.

Resultat: 3-0 (1-0)

Mål: Hasani 10’, Holmberg 50’, Hasani 63’.

Hörnor: 6-3

Varningar: Persson 17’, Malmqvist 57’.

Publik: 3924

Domare: Dragan Banjac + ass. Patrik Klintberg & Niclas Ivarsson + fjärde. Johan Eriksson.