Nytt kryss när ÖSK mötte Östersund

ÖSK mötte under måndagskvällen Östersunds FK uppe på Jämtkraft Arena. Efter att Östersund tagit ledningen på första halvleks sista spark kunde ÖSK genom Kalle Holmberg kvittera till 1-1 efter dryga timmen spelad. Fler mål blev det inte i matchen och ÖSK kunde inkassera sin nionde 1-1 match för säsongen.  

Matchen inleddes med öppet spel med två lag som vågade gå framåt, något ovant för ÖSK som på sistone mött lag som backat hem ordentligt. I den 10:e matchminuten hade Boakye ett skott tätt utanför Janssons vänsta stolpe. I den 20:e matchminuten hade Pode ett riktigt bra läge att ge ÖSK ledningen. Hasani sköt ett skott som täcktes och bollen nådde till Pode som inte insåg hur fri han var och avslutade direkt med en lyftning över istället för att ta ner bollen. Östersund hade det större bollinnehavet men ÖSK hade flera fina omställningslägen men hade svårt att hitta rätt med sista passningen. Efter dryga halvtimmen slog Wikström en djupledsboll som nådde DG i en fri position, skottet dröjde dock och bollen kunde rensas till hörna. Hörnan resulterade i två jättelägen där ÖSK var ytterst nära att ta ledningen. Direkt efter hörnan fick Pode skottläge från central position i straffområdet. Hans stenhårda skott räddades av målvakten och returen gick snett ut till Yasin vars avslut gick strax över ribban. Sekunderna före paus skulle matchens första mål komma, tyvärr åt fel håll med ÖSK-ögon sett. Ett inlägg från vänster nådde Hopcut som distinkt skallade in 1-0 till Östersund. Direkt därefter blåste domaren av halvleken.

ÖSK inledde andra halvlek lite piggare och hade ett okej läge efter en hörna då Pode sköt ett skott som täcktes undan av försvarare. Strax efter det byttes han ut till förmån för Holmberg. I den 61:a matchminuten klev Wikström upp offensivt i planen och hittade fram med en boll till Hasani. Han klackade vidare till Holmberg som behärskat placerade in kvitteringen med vänsterfoten, tätt intill stolpen. 1-1, väldigt vackert och minst lika viktigt. Efter målet fortsatte dock Östersund att trumma på och höll i bollen medan ÖSK väntade på omställningslägen, som de också fick flera bra under slutet av matchen. Yasin och Hasani hade några halvfarliga skott som målvakten kunde rädda. På tilläggstid var målskytten Holmberg nära ett andra mål efter inlägg från Haginge, men hans nick gick i stolpen. Matchen slutade 1-1.


Nästa match för ÖSK är hemma mot Landskrona Bois. Matchen spelas måndagen den 7/1 kl. 19.00.


Statistik

Resultat: 1-1 (1-0)

Mål: Hopcut 45’, Holmberg 61’.

Hörnor: 3-6

Varningar: Moon 54’, Gerzic 55’, Ahmed 82’, Hopcut 84’, Haginge 91’, Wiktosson 94’,.

Publik: 2930

Domare: Glenn Nyberg + ass. Mahbod Beigi & Andreas Björkman + fjärde. Stefan Pålsson.


Startelva ÖSK:

Oscar Jansson

Patrik Haginge - Magnus Wikström - Christoffer Wiktorsson - Daniel Björnquist

Ahmed Yasin - Nordin Gerzic - Mohammed Saeid (ut 76’) - Daniel Gustavsson (ut 81’)

Shpetim Hasani - Marcus Pode (ut 51’)

Inbytta spelare ÖSK:

Kalle Holmberg (in 51’)

Ayanda Nkili (in 76’)

William Atashkadeh (in 81’)


Startelva Östersunds FK:

P.Augustsson

S.Mensah - R.Hammarstedt - C.Barr - D.Widgren (ut 71’)

S.M. Moon (ut 74’) - A.Ahmed - E.Lopes Carreras

J.Hopcut - T.L Morgan (ut 89’) - T.Boakye

Inbytta spelare Östersunds FK:

J.Desai (in 71’)

I.Shaze (in 74’)

B.Sollander Jansson (in 89’)


// Niklas Sandberg & Carl Rosén

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908