Bara oavgjort hemma mot Brage

ÖSK tog under tisdagskvällen emot jumbon IK Brage hemma på Behrn Arena. De 4292 besökarna fick se ÖSK ta ledningen efter en halvtimme genom Magnus Wikström på nick. Ledningen blev dock kortvarig då Brage kvitterade endast tre minuter senare. Trots ett stort spelövertag lyckades inte ÖSK få in något segermål och matchen slutade 1-1.

Matchen fick en händelserik inledning med flera målchanser på kort tid. I den 5:e matchminuten frispelades Kapcevic som chippade över en utrusande Jansson, som fick en hand på bollen och på mållinjen hann Nkili upp bollen och rensade undan. Minuten senare hade Yasin ett farligt skott tätt över. ÖSK tog tag i bollinnehavet och pumpade inlägg mot Brages straffområde, dessvärre utan att få till de riktigt heta chanserna. Brage sjönk långt ner och väntade, utan större press på bollhållaren. Efter halvtimmen spelad fick ÖSK en hörna som halvt rensades undan. Wowoah slog in ett nytt inlägg som Samuelsson nickskarvade fram till en kvarvarande Wikström som från en meter kunde trycka in ledningsmålet med pannan. Endast några få minuter efter 1-0 målet fick Brage en frispark från ca 25-30 meter som Kapcevic sköt ett lågt skott på. Skottet såg inte farligt ut men Jansson tappade ut bollen åt sidan och Moldskred kunde spela fram Mihajlovic som stod fri framför mål och kunde ostört raka in 1-1. Efter målet tappade ÖSK trycket i anfallsspelet och 1-1 stod sig halvleken ut.   

Andra halvlek inleddes med att ÖSK fick en halvchans efter hörna genom Gerzic som sköt över. Matchbilden präglades av ett stort spelövertag för ÖSK men de farliga målchanserna uteblev. I den 68:e matchminuten kontrade istället Brage och Kapcevic fick ett gyllene läge att ge bortalaget ledningen men han nickade tätt över. ÖSK gjorde ett dubbelbyte med 20 minuter kvar och tog in Holmberg och Björnquist. Den sistnämnde kom runt flertalet gånger på vänsterkanten och slog inlägg mot straffområdet men de flesta rensades undan. I den 84:e matchminuten slog Gerzic en frispark mot straffområdet som Wikström nådde högst på men nicken gick precis över ribban. Med bara minuten kvar av ordinarie tid kom ÖSK:s bäste målchans i andra halvlek. Efter en Brage frispark kontrade ÖSK genom Atashkadeh som drev upp bollen på mittplanen och hittade ett inspel till Gerzic i straffområdet som i sin tur släppte bollen vidare till Holmberg till vänster i straffområdet. Holmberg avslutade på ett tillslag men Markström i Brages mål gjorde en jätteräddning. Strax efter den chansen sköt Yasin ett skott tätt utanför. Närmre än så kom inte ÖSK ett segermål utan matchen slutade 1-1.


Nästa match för ÖSK är på bortaplan mot Östersunds FK. Matchen spelas måndagen den 30/9 kl. 19.20.


Statistik

Resultat: 1-1 (1-1)

Mål: Wikström 30’, Mihajlovic 33’.

Hörnor: 10-1

Varningar: Lindmark 46’.

Publik: 4292

Domare: Nermin Cisic + ass. Conny Hugman & Pär Lindström + fjärde. Kalle Jansson


Startelva ÖSK:

Oscar Jansson

Patrik Haginge - Ayanda Nkili - Magnus Wikström - Samuel Wowoah (ut 73’)

Daniel Gustavsson (ut 72’) - Nordin Gerzic - Tobias Nilsson - Ahmed Yasin

Peter Samuelsson - Marcus Pode (ut 83’)

Inbytta spelare ÖSK:

Kalle Holmberg (in 72’)

Daniel Björnquist (in 73’)

William Atashkadeh (in 83’)


Startelva IK Brage:

T.Markström

A.Zetterström - P.Magnusson - M.Mihajlovic - A.Gradén

M.Moldskred - S.Lindmark - M.Rosell - A.Layoni (ut 93’)

D.Kapcevic - A.Ljungren Eriksson

Inbytta spelare IK Brage:

O.Joseph (in 93’)

// Niklas Sandberg

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908