Sent poängtapp i Ängelholm

Superettans tjugofjärde omgång gjordes ikväll komplett när ÖSK gästade Ängelholm. Efter att hemmalaget fått en spelare utvisad i början av matchen kunde ÖSK ta ledningen genom Daniel Gustavsson. Trots ett antal lägen lyckades man sen inte avgöra matchen. Istället kom en rejäl kalldusch när Warshaw kvitterade på tilläggstid till 1-1, vilket också blev matchens slutresultat.

ÖSK kom till start utan avstängda duon Nordin Gerzic och Ahmed Yasin, men med kapten Magnus Wikström tillbaka i backlinjen. Matchens första målchans hade Kalle Holmberg då han fick bollen till vänster i straffområdet, men skottet smet utanför den bortre stolpen. I den 11:e matchminuten fick Hasani en hög boll i djupet och föll i duell med Ängelholms Björkman. Domaren visade upp det röda kortet, vilket väckte starka protester från hemmalaget. ÖSK tog inte oväntat taktpinnen och fortsatte att skapa chanser, främst genom Nkili och Holmberg. Utdelningen skulle dock dröja tills den 35:e matchminuten. Nilsson passade fram Gustavsson som tog något steg med bollen innan han drog till med ett skott från cirka 20 meter som Ängelholms målvakt Pyzdrowski var chanslös på. Holmberg hade därefter ytterligare ett läge när han frispelad av målskytten Gustavsson drog bollen över ribban. 0-1 stod sig till paus.

Andra halvlek var drygt fem minuter gammal när Holmberg fick ytterligare ett bra läge. Den här gången från vänster i straffområdet men hans skott tippades till hörna. ÖSK kontrollerade spelet fullständigt och lät inte Ängelholm komma till några farligheter. I den 71:a matchminuten  löpte Pode ikapp en boll i straffområdet och hittade fram med en passning till Holmberg på bortre stolpen, Kalles skott räddades dock till hörna av Pyzdrowski. I 87:e matchminuten fick inbytte Lumbana på ett bra skott som även det räddades till hörna. ÖSK såg ut att kunna avgå med tre poäng men i den 95:e matchminuten lyfte Westerblad in ett inlägg mot Warshaw som tog emot, drog till och bollen gick in i mål. Ängelholms enda skott på mål under hela matchen gjorde att matchen slutade 1-1. ÖSK tappade därmed två viktiga poäng i den jämna toppstriden av Superettan.


Nästa match för ÖSK spelas tisdagen den 24/9 kl. 19.00. Då kommer Brage på besök till Behrn Arena.


Statistik

Resultat: 1-1 (0-1)

Mål: Gustavsson 35’, Warshaw 95’.

Hörnor: 2-8

Varningar: Nilsson 14’, Andersen 14’’, Wiktorsson 41’, Saeid 74’, Hasani 82’, Jansson 83’.  

Utvisningar: J. Björkman 11’.

Publik: 490

Domare: Magnus Ahlsén, ass. Peter Arnesson, ass. Mark Josef, fjärde. Fredrik Klitte.


Startelva ÖSK

Oscar Jansson

Patrik Haginge - Ayanda Nkili - Magnus Wikström - Christoffer Wiktorsson (ut 53’)

Kalle Holmberg - Tobias Nilsson - Mohammed Saeid (ut 84’) - Daniel Gustavsson

Shpetim Hasani - Marcus Pode (ut 76’)

Inbytta spelare ÖSK

Samuel Wowoah (in 53’)

Peter Samuelsson (in 76’)

Boris Lumbana (in 84’)


Startelva Ängelholm

M.Pyzdrowski

M.Dahlgren - B.Westerblad - J.Augustsson - J.Björkman

M.Asanowski (ut 65’) - R.Nilsson - M.Samuel - M.Andersen (ut 82’)

J.Barny (ut 65’) - W.Robert Warshaw

Inbytta spelare Ängelholm

R.Staaf (in 65’)

O.El Kabir (in 65’)

O.Nazari (in 82’)


Niklas Sandberg & Carl Rosén

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908