U19: Tidigt mål bäddade för segern

ÖSK har en förmåga att göra mål tidigt i matcherna vilket gör att laget kan slappna av och spela mer kontrollerat. Det är inte alltid som ÖSK är det bättre laget i inledningen men genom tidiga mål kan laget styra allt mer. ÖSK jagar som bekant seriesegern och varje match blir av stor vikt och nu återstår endast tre matcher i serien. ”Final” spelas på torsdag mot Assyriska på Behrn Arena.

Avbytare:
Felix Möller (IN 78), Oscar Fardelin, Sebastian Heimeryd (IN 81) och Henning Nordvall (IN 81)
Varning: Max Lindborg
Utvisning: Edwin Ahlnäs

Första halvlek:

Smedby AIS ett av de tuffare lagen fysiskt i serien. Smedby lyckades bra att hålla den målfarliga duon Martin Springfeldt och August Viklund borta från målet. Ett tufft och aggressivt försvarsspel över hela planen gjorde att ÖSK inte riktigt fick ro att pricka bollar till den vindsnabbe Martin Springfeldt. Inledningen på matchen är två lag som mer eller mindre byter boll med varandra inget kontrollerat spel. Ledningsmålet kommer efter 12 minuter och det via en hörnvariant. Hörnorna har varit positiva för ÖSK i årets serie. Laget har kunnat ta ledningen och avgjort matcher via hörnor. 1-0 efter 12minuter gör att ÖSK spelarna kan slappna av mer och spela mer kontrollerat. Det är Anton Westerlund som via stolpen slår in 1-0, pass från Martin Springfeldt. 2-0 kommer efter ca 30 minuters spel och det är signerat Philip Holmer som har visat fin målform de senaste matcherna. Filip Albertsson serverar Holmer till målet.

Andra halvlek:

I paus pratade ÖSK om att punktera matchen och inte ge Smedby någon extra energi. Smedby visade ändå upp en härlig vilja i slutet av första halvlek. ÖSK skapar två riktigt heta chanser i inledningen på den andra halvleken utan att lyckas göra mål. Lite frustration skapas i ÖSK lägret. Smedby har dock problem att ta sig genom ÖSK försvaret och skapa några riktigt heta chanser. Thuresson är relativt sysslolös under den andra halvleken, i minut 85 får han stå för en svettig räddning.  Thuresson själv mycket nöjd med ännu en gång hålla nollan och ansåg att räddningen var mycket viktig.

Efter 70 minuters spel stänger ÖSK matchen efter att Martin Springfeldt blivit serverad av August Viklund.   Tre minuter efter Springfeldts mål drabbas ÖSK av en utvisning, Edwin Ahlnäs åker på en grov utvisning och det för snack. Smedby får under ca 20 minuter spela med en man mer utan direkt hota ÖSK försvaret. Inhoppade Felix Möller som tar plats som ensam anfallare gör ett kanon jobb i att hålla i bollen och irretera Smedby spelarna som inte lyckas ta bollen ifrån honom.

ÖSK har nu tre matcher kvar att spela i årets serie och ännu är inte något klart även om laget har seriesegern i egna händer.

Torsdagen den 19 september spelas det ”seriefinal” på Behrn Arena då Assyriska FF gästar. Matchstart 19.00!! Fri entré!