Yasin tvåmålsskytt och matchhjälte mot Assyriska

Under torsdagskvällen tog ÖSK emot Assyriska hemma på Behrn Arena. Efter en mållös första halvlek fick båda lagen utdelning i den andra. Efter att Assyriska kvitterat ÖSK:s ledning kunde Ahmed Yasin avgöra i den 90:e matchminuten med sitt andra mål för kvällen. Matchen slutade därmed 2-1 till ÖSK.

Från matchens inledande kvart finns inte mycket att rapportera. Tempot var lågt och lagen förmådde inte att skapa några målchanser av värde. Efter 20 minuter snappade Hasani upp en för löst slagen hemåtpass och kapades ögonblicket senare av målvakten Malmkvist. Resultatet av situationen blev straffspark för ÖSK och gult kort på Malmkvist. ÖSK skickade som vanligt fram Mohammed Saeid, som tidigare varit säkerheten själv från elva meter. Denna gång gick dock skottet över ribban och matchen var fortsatt mållös. Drygt tio minuter senare snodde Hasani åt sig bollen under Assyriskas uppspelsfas och passade fram Holmberg. Kalle tog sig förbi sista försvararen och fri till höger i straffområdet chippade han bollen över Malmkvist men en försvarsspelare fläkte sig och lyckades på mållinjen rädda Assyriska från ett baklängesmål.

I den 37:e matchminuten var Assyriska oerhört nära att ta ledningen efter att Pachajyan kommit förbi Wowoah på högerkanten och slagit in ett lågt inlägg mot straffpunkten. Där uppstod en röra med spelare och bollen studsade runt innan den till slut nådde Janssons famn. Överlag var den första halvleken präglad av lågt tempo och en hel del tekniska misstag från båda lagen. Sett till chanserna hade dock ÖSK kunnat gå till halvtidsvila med åtminstone ett mål gjort. 0-0 var dock ställningen efter 45 minuter.

Även den andra halvleken inleddes med avvaktande av båda lagen. Assyriska skapade första chansen efter en dryg kvart då Pachajyan fick bollen i djupled och drog till men skottet gick utanför. I den 67:e minuten fick Haginge bollen till höger och skickade in ett inlägg i straffområdet. Hasani nickade ner den till Yasin som vred runt och drog till med vänstern. Målvakten touchade det låga avslutet men det var inte tillräckligt för att hindra bollen från att gå i mål, 1-0 till ÖSK. Glädjen på Behrn Arena skulle dock inte bli långvarig. Bara tre minuter senare kvitterade Assyriska när Ikechukwu Obiefule tryckte iväg ett hårt skott i andravågen efter en hörna. Assyriska fick energi efter målet men ÖSK tog tillbaka initiativet med ungefär tio minuter kvar. Slutforceringen inleddes med två farliga nickar av Hasani, den ena tätt över och den andra i ribbans överkant. I den 90:e matchminuten kom inhoppande Kvist runt på vänsterkanten och slog ett inlägg i riktning mot straffpunkten. Målvakten och en försvarare gick båda på samma boll vilket gjorde att den studsade ut till en fristående Yasin. Han kunde sen ganska enkelt skjuta bollen i mål. Ett förlösande och otroligt viktigt mål till 2-1 som följdes av stort jubel på Behrn Arena. I matchens slutsekunder fick Assyriska ett jätteläge att kvittera men Catovic sköt utanför från en bra position i straffområdet.

På presskonferensen lyfte Assyriskas tränare Azrudin Valentic fram att hans lag gjorde fler individuella misstag och därför förlorade matchen. Han smickrade även kollegan Ljung med att han tycker att ÖSK förtjänar en plats i Allsvenskan. Peo tackade och sa att han var mest nöjd med Sportklubbens första halvlek, då frekvensen av misstag ökade i den andra.

Nästa match för ÖSK är på bortaplan mot Ängelholms FF. Matchen spelas fredagen den 20/9 kl. 19.20.


Statistik

Resultat: 2-1 (0-0)

Mål: Ahmed Yasin 67’, Ikechukwu Obiefule 70’, Ahmed Yasin 90’.

Hörnor: 3-3

Varningar: Malmborg 2’, Malmkvist 20’, Pachajyan 59’, Hasani 60’, Papagiannaoppoulus 82’, Yasin 90’,  Gerzic 93’.  

Publik: 4402

Domare: Antti Kanerva + ass. Fredrik Johansson & Christian Andersson + fjärde. Johan Owén


Startelva ÖSK:

Oscar Jansson

Patrik Haginge - Ayanda Nkili - Christoffer Wiktorsson - Samuel Wowoah (ut 62’)

Ahmed Yasin - Nordin Gerzic - Mohammed Saeid - Daniel Gustavsson (ut 69’)

Kalle Holmberg (ut 84’) - Shpetim Hasani

Inbytta spelare ÖSK:

Daniel Björnquist (in 62’)

Marcus Pode (in 69’)

William Kvist (in 84’)


Startelva Assyriska FF:

R.Malmkvist

D.Durnaz - L.Malmborg - S.Papagiannopoulus - K.Konvea

C.Brandeborn (ut 79’) - H.Agai - P.Ikechukwu Obiefule (ut 92’)

L.Pachajyan - A.Aganovic (ut 84’) - C.Youssef

Inbytta spelare Assyriska FF:

P.Hellquist (in 79’)

A.Catovic (in 84’)

A.Unsal (in 92’)


Niklas Sandberg & Carl Rosén

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908