VD:n vid pennan

Ett medlems-/ägarmöte i Stockholm tillsammans med övriga SEF klubbar under måndagen startade upp veckan. Både Svenska Spel och TV4 som huvudsponsorer medverkade och informerade sin syn på våra gemensamma möjligheter under innevarande säsong som framåt.

Den segdragna frågan om poliskostnader var given även på detta möte, det känns som våra gemensamma ansträngningar börjar skönja resultat även fast processerna tar oerhört mycket kraft, är tidsödande och byråkratiska. Men det viktiga är att vi har tålamod, väljer rätt angreppssätt, agerar gemensamt och samstämmigt. Även lokalt på hemmaplan var både radio och TV intresserade och aktualiserade ämnet ånyo under veckan. Detta då vi på ÖSK som ett av fåtalet aktiebolag inom SEF klubbarna ligger först i de juridiska processerna med en fällande dom för vår sak i högsta instans avseende säsongen 2011.

Vår ordförande i Örebro läktaren AB, Curt Gruvaeus lotsade styrelsen i ett snabbt och konstruktivt möte under tisdagen. Bland annat stod höstens aktiviteter inom Club254 stod på agendan. Alla ledamöter har stor självfallet stor förhoppning att de matcher som spelas på Behrn Arena under hösten faller väl ut sportsligt vilket också gynnar både nätverket och de direkta affärerna för vår hyresgäst restaurang 4e våningen.

(Örebroläktaren AB är ett samägt bolag mellan Örebroporten, Örebro Spelarinvest, ÖSK Elitfotboll och KIF Örebro DFF. Bolaget förvaltar och hyr ut kommersiella lokaler i Norra läktaren Behrn Arena och driver samtidigt affärsnätverket Club 254, som enkelt förklarat i grunden utgörs av de 254 VIP stolar som finns på balkongen utanför restaurangen 4e våningen).

Efter ett telefonsamtal med Degerfors ordförande Torsten Palm under torsdagen, med anledning av händelserna kring assisterande domaren under matchen senast på Stora valla och den efterföljande uppföljningen i media, kunde vi gemensamt konstatera att ingen av de bägge lagen hade någon som helst ambition att få matchen avbruten. Bägge parter anser och ansåg att matchen precis som blev fallet skall avgöras på planen och inte på något annat vis.

Solen sken i kapp med alla deltagare på vår traditionsenliga ÖSK-dag som gick av stapeln under lördagen. Aktiviteterna var många; prickskytte, fiskedamm, tipspromenad och teknikövningar med boll var några av de övningar som barn och vuxna provade på, påhejade av våra A-lagsspelare.

De som inte provade de nygrillade hamburgarna vid sydvästra hörnet gick verkligen miste om något – mums!

Oerhört härligt att se alla glada barn samla autografer av sina idoler på planen. Aktiviteten är ett perfekt sätt för våra spelare att möta vår publik, unga som äldre i en härlig mix. Frågorna och kommentarerna varierar och den starka känslan man får är att alla som var på plats känner – tillsammans tillbaka!

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908