U19: August Viklund i hysterisk målform

På söndagen tog ÖSK emot Yxhults IK på Behrn Arena. Yxhults IK är hittills det enda laget i serien som lyckats stjäla tre poäng mot ÖSK och där av hade ÖSK mer än bara tre poäng att slåss för. Revansch och visa att man är en storlek större än Yxhults IK från Hällabrottet. ÖSK visade ingen hänsyn och laget fortsätter göra många mål. Slutresultatet: 5-0 till ÖSK.

Martin Springfeldt (UT 72, IN 80)

Avbytare: Filip Rinne, Philip Holmer, Oskar Ålgars, Felix Möller (IN 72), Jonathan Lundberg (IN 70), Edwin Ahlnäs (IN 70), Rikard Hallgren (IN 75)

Varningar: Filip Albertsson och Joel Nilsson

Matchen:

ÖSK har väldigt starka hemma, Behrn Arena är borgen, ännu har inget poäng tappats där och frågan är om laget kommer göra det. På Behrn känner sig spelarna hemma och spelet flyter verkligen på.  Även om ÖSK inte har ett så väldigt stort övertag i början av matchen finns det ändå inte utrymme för Yxhult att skapa något framåt och det blir som så många gånger förr ett tidigt ledningsmål. Redan efter 10 minuter kan August Viklund liggandes få tån på bollen och 1-0 är ett faktum (assist Anton Westerlund). Ett bevis på att när ett lag har bra flyt studsar allt rätt väg. Jag har tidigare nämnt att det känns som om bollen är radiostyrd mot August fötter, så fort han finns i boxen blir det mål eller iallafall en målchans.  1-0 och ÖSK kan spela allt mer avslappnat och motståndarna måste jaga vilket passar bra på hemmaplan där laget kan spela ut hela sitt register. 2-0 dröjer ända till den 27 spelminuten. Seriens kanske hetaste anfallspar Martin Springfeldt och August Viklund signeras för målet. Springfeldt serverar Viklund som har tagit en bra position i straffområdet och kan utan större hinder öka på ledningen. Mål nummer två gör det genast än jobbigare för motståndarna. 3-0 skulle komma precis innan paus, även denna gång August Viklund som har en luftduell med Yxhults målvakt utanför straffområdet som August vinner och kan utan problem slå in bollen i öppen bur. Mittfältsstrategen Filip Albertsson står för framspelningen till 3-0. Matchen känns punkterad.

I den andra halvleken skapar Yxhult lite fler målchanser, tempot avtar och huvuden på många ÖSK:are verkar vara på kommande matcher detta på grund av att 3-0 känns säkert och spelarna gör precis det som krävs för att få matchens andra 45minuter att passera. August Viklund är inte bara en vass målskytt han visar upp att även han vill servera sina lagkamrater. Vid 4-0 bjuder Viklund tillbaka till Springfeldt som kan snyggt panga in bollen i nät. Vid 5-0 är det den kvicke yttern Lukman Murad som via samspel med Viklund kan spika igen kistan. Fjärde målet kommer redan efter 52 minuter spel och 5-0 kommer i minut 78.

Ännu en seger för ÖSK och laget har höjt sig under hösten, det kvarstår ännu många matcher i serien och inget är klart för serieseger. Hårt jobb i alla matcher kommer krävas för att laget skall stå högst upp när vi summerar serien i början av oktober.

Noterbart är August Viklunds enorma målfacit under hösten, 5 spelade matcher och hela 13 mål. Då är Junior-DM matchen mot Karlslunds IF HFK inräknad.

Nästa match spelas lördagen den 7 september hemma mot Spårvägen 16.00 Behrn Arena.