Delad poäng i derbyt på Stora Valla

Förstora bilden

På Stora Valla i Degerfors var det ikväll dags för säsongens andra derby. Matchen avbröts efter några minuters spel då den assisterande domaren träffades av ett föremål från läktaren. När spelet slutligen kom igång tog Degerfors ledningen på en straffspark slagen av Sundgren. Efter paus kvitterade ÖSK till 1-1 genom Patrik Haginge. Båda lagen hade sedan chanser att avgöra men det oavgjorda resultatet stod sig tills matchen blåstes av.

Matchen fick en dramatisk inledning. Efter några tidiga chanser för hemmalaget stannade spelet plötsligt upp när matchklockan passerat sju minuter. Det skulle visa sig att en av de assisterande domarna träffats av ett föremål från läktaren. Lagen gick av planen och långa diskussioner följde, men en halvtimme senare återupptogs till slut matchen. ÖSK hade en hel del boll, men spets saknades framåt för att översätta bollinnehavet i chanser och avslut. Det var istället Degerfors och i synnerhet Rennie på högerkanten som skapade farligheter. I den 38:e matchminuten föll han i en duell med Wikström och domaren pekade mot straffpunkten. Sundgren rullade därefter in 1-0 till Degerfors efter att Jansson slängt sig åt fel håll. Resultatet stod sig tills signalen för halvtid ljöd.

ÖSK kom ut till andra halvlek med två nya ansikten på planen. Pode och Wowoah byttes in medan Gustavsson och Wiktorsson gick ut. ÖSK var betydligt piggare under andra halvleks inledning och skapade omgående några farliga målchanser genom Holmberg och Haginge. I den 60:e matchminuten fick ÖSK ett frisparksläge ute till vänster nära straffområdet. Holmberg slog in bollen och i röran framför mål fick Haginge huvudet på den och kvitteringen var ett faktum. Stora glädjescener utbröt på den välfyllda bortasektionen. Målet gav ÖSK ytterligare energi och man etablerade hårt tryck mot Degerfors straffområde. Sista kvarten blev intensiv och spelet böljade fram och tillbaka när avstånden mellan lagdelarna förlängdes. Båda lagen hade fina chanser att avgöra under slutminuterna. Inhoppande Nilsson drog efter en hörna iväg ett skott som Degerfors rensade undan på mållinjen. Degerfors hade den farligaste chansen när de Bruin nickade i stolpen från nära håll. Närmre än så kom dock inte något av lagen och matchen slutade 1-1.   


Nästa match för ÖSK spelas torsdagen den 12/9 kl. 19.20. Då kommer Assyriska FF på besök till Behrn Arena.


Statistik

Resultat: 1-1 (1-0)

Mål: Sundgren 38' (straff), Haginge 60'.

Varningar: Nkili 13', Wikström 38', Bertilsson 52', Hasani 56', Anttonen 62', Solberg 78'

Publik: 5577

Domare: Lars Olsson + Ass. Fredrik Johansson & Patrik Klintberg + fjärde. Kalle Jansson


Startelva Degerfors

A.Strömberg

D.Sundgren - P.Anttonen - A.Holmberg - C.Eriksson

A.Rennie - E.Jernberg - J.Bertilsson - T.Solberg - F.Ayaz (ut 70')

A.Andersson (ut 77')


Inbytta spelare Degerfors

de Bruin (70')

Hedsén (77')



Startelva ÖSK

Oscar Jansson

Patrik Haginge – Ayanda Nkili – Magnus Wikström - Christoffer Wiktorsson (ut 46')

Ahmed Yasin – Nordin Gerzic - Mohammed Saeid (ut 73') - Daniel Gustavsson (ut 46')

Shpetim Hasani - Kalle Holmberg


Inbytta spelare ÖSK

Samuel Wowoah (46')

Marcus Pode (46')

Tobias Nilsson (73')

Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908