1-1 i toppmötet mot Falkenberg

Förstora bilden

Efter segern borta mot Varberg senast tog ÖSK ikväll emot seriens andra lag från Halland, tredjeplacerade Falkenbergs FF. ÖSK ledde med 1-0 i paus efter ett vackert frisparksmål av Nordin Gerzic. Chanser fanns sedan till att utöka ledningen men andra halvleks enda mål gjordes istället av Falkenbergs skytteligaledare Victor Sköld. Matchen slutade därmed 1-1.

ÖSK inledde matchen med ett stort bollinnehav men det skulle dröja tills den 18:e matchminuten innan den första farliga chansen kom. Gustavsson slog en passning mot Holmberg i straffområdet, men Kalle lyckades inte få ordning på avslutet och Martler i FFF-målet kunde enkelt rädda. Två minuter senare revs Yasin ner precis utanför straffområdet och ÖSK fick frispark i ett farligt läge. Gerzic ställde upp sig vid bollen och smekte den perfekt över muren och in i målvaktens högra kryss. Otagbart för Martler och 1-0 till ÖSK.

Dominansen blev än större efter Gerzic fina ledningsmål. ÖSK bjöd på ett kvickt och rörligt anfallsspel som Falkenberg hade svårt att hantera. De gånger som laget tappade bollen satte man snabbt in en hög press som flertalet gånger ledde till att bollen återtogs. Under en period av 10-15 minuter efter ledningsmålet skapade ÖSK en handfull målchanser. Holmberg hade två lägen. Wiktorsson sköt en hård frispark strax över ribban. Yasin tvingade Martler att sträcka ut på ett lågt skott. Slutligen hade Hasani en nick som blockerades nära mållinjen. Under halvlekens sista fem minuter förändrades matchbilden något. Falkenberg etablerade spel på offensiv planhalva och skapade ett flertal farliga lägen. Jansson fortsatte dock att briljera i målet med två kanonräddningar och 1-0 stod sig tills halvtid.

Till andra halvlek tvingades ÖSK byta ut Nkili mot Björnquist och fick möblera om lite i backlinjen.  Trots detta inleddes även andra halvlek bra och ÖSK skapade flera vassa målchanser. Både Hasani och Gustavsson sköt över från centrala lägen strax utanför straffområdet. I den 53:e matchminuten fick Holmberg iväg en lobbnick som gick i ribban efter ett bra inlägg från Wiktorsson. Strax därefter slog Gerzic en snabb frispark till Yasin som kom runt på vänsterkanten och slog ett hårt inspel längs marken mot Haginge vars skott täcktes till hörna. Efter detta tog Falkenberg över taktpinnen. I 68:e matchminuten resulterade bortalagets press i ett kvitteringsmål. Svahn slog ett inlägg mot Sköld som stod alltför fri vid bortre stolpen och han kunde enkelt peta in 1-1 från en meters avstånd. Gästerna fortsatte sen att oroa ÖSK-försvaret och var i den 78:e matchminuten oerhört nära att ta ledningen. Ett överraskande skott alternativt inlägg från långt håll seglade förbi Jansson och gick i ribban, sen i stolpen och till sist ut. I den 83:e matchminuten hittade Nilsson fram med en boll till Hasani som vände upp och drog till direkt men Martler gjorde en bra räddning. Efter en Falkenberghörna i slutminuterna kunde ÖSK kontra. En fin crossboll nådde Gustavsson som avancerade på vänsterkanten. Nere vid kortlinjen skickade han iväg ett lågt inlägg med vänsterfoten. Bollen nådde inbytte Pode som stötte den vidare mot mål men Martler gjorde en vass räddning och stoppade Pode från att bli matchvinnare för andra matchen i rad. 1-1 stod sig matchen ut.

På presskonferensen efter matchen förklarade Falkenbergs tränare Hans Eklund att han var nöjd med en poäng på Behrn Arena och ansåg att hans lag bevisade att de hör hemma i toppskiktet tillsammans med ÖSK och Sundsvall. ÖSK:s tränare Per-Ola Ljung var besviken över att alla målchanser inte resulterade i en utökad ledning innan Falkenberg kvitterade. Man måste göra mål på chanserna för att vinna matcher.

Nästa match för ÖSK är det heta derbyt i Degerfors på söndag den 1/9. Kubanerna storsatsar och ett flertal bussar är redan fyllda. Häng med och ge Svartvitt välbehövligt stöd på plats! All information om resan finns på http://invasiondegerfors.se/.

Resultat: 1-1 (1-0)

Mål: Gerzic 21’, V.Sköld 68’.

Hörnor: 4-9

Varningar: Ervik 20’, Björnquist 74’, Wowoah 81’ (från bänken).

Publik: 6298

Domare: Magnus Ahlsén + ass. Christian Andersson & Mark Josef + fjärde. Johan Eriksson