Rynninge slog ut ÖSK ur Svenska cupen

ÖSK avverkade under kvällen den andra av veckans tre matcher då man gästade Grenadjärvallen och Rynninge IK i kvalet till Svenska cupen. Lokalderbyt slutade överraskande 2-1 till Rynninge efter att ÖSK haft ledningen i paus. ÖSK:s mål gjordes av Marcus Pode.

Publiken var fortfarande på väg in när matchens första mål kom i den andra matchminuten. Christoffer Wiktorsson avancerade från sin vänsterbacksposition och slog in bollen längs marken mot straffpunkten. Där nådde den först Marcus Podes vänsterfot och sen nätmaskorna bakom Rynninges målvakt. En perfekt start för ÖSK, till dagen i helsvart bortaställ. Sportklubben tog genast initiativet i matchen och hade ett stort bollinnehav , dock utan att inledningsvis skaka fram fler riktigt heta målchanser. Debutanten William Kvist var pigg på vänsterkanten och hade efter ett genombrott ett lågt skott som målvakten räddade. I den 35:e matchminuten fick Mohammed Saeid bollen några meter utanför straffområdet och drog iväg ett skott mot bortre krysset. Målvakten var långt därifrån men bollen träffade kryssribban och studsade ut. Rynninge hade ett par framstötar som dock avvärjdes utan problem av ÖSK:s försvar. 0-1 stod sig halvleken ut.

Rynninge kom ut till den andra halvleken med ny energi. I den 55:e matchminuten fick Karahmet en hög boll i djupled och fri med Jansson placerade han säkert in 1-1. Sju minuter senare slog Karahmet till igen. Ett fint volleyskott i bortre och ställningen var plötsligt 2-1 till Rynninge. ÖSK agerade därefter genom att byta in Gerzic och Hasani. Rynninge drog sig tillbaka och slog vakt om sin ledning och ÖSK tilläts därmed att ha ett fortsatt stort bollinnehav. ÖSK hade dock svårt att skapa farliga chanser. Under matchens slutskede flyttades Wikström upp i anfallet i ett försök att nå en kvittering. Trots fina chanser för Samuelsson och Pode blev det inga fler mål i matchen. Rynninge skrällvann med 2-1 och det blir därmed inget spel i Svenska cupens gruppspel för ÖSK våren 2014.

ÖSK har chansen att ta revansch redan på söndag den 25/8. Då reser laget till Varberg för match på Påskbergsvallen i Superettans tjugonde omgång. Matchen börjar kl. 16.20.

Resultat: 2-1 (0-1)
Mål: Pode (2’), Karahmet (55’, 62’)
Skott på mål: 2-9