U19:Mål i massor på Behrn Arena

ÖSKs U19-lag har verkligen fått upp ångan inför hösten. Det nya konstgräset har verkligen bjudit till. Först krossades Karlslunds IF HFK i junior-DM (14-4) och i helgen fick IFK Eskilstuna känna på hur det är att besöka Behrn Arena. Efter 2-0 ledning i paus för ÖSK kunde laget gå ifrån till hela 9-0 när klockan stod på 90 minuter.

Varning: Max Lindborg

Avbytare: Karl Westdahl (U17), Max Lindborg (IN 45), Carl Ekstrand-Hamrén (IN 45), Lukman Murad (IN 45) och David Holm (IN 60) (U17)

Första halvlek:

IFK Eskilstuna gav ÖSK en rejäl fight i vårens möte på Tunavllen, och de inledande minuterna visade på att det skulle bli något liknande. ÖSK inleder lite trevande och det är inte mycket till vårdat spel, att ÖSK får ett ledningsmål redan efter 5 minuter känns inte direkt logiskt och det är högerbacken för dagen Anton Westerlund som får möjlighet att skjuta in bollen i mål efter att Rikard Hallgren har serverat Anton. Ologiskt men ett mål som kan få ÖSK att slappna av i sitt spel. Även om målet kommer tidigt så känns det att IFK Eskilstuna ännu har glöd och vill snuva ÖSK på poäng. Martin Springfeldt tycker om att springa och när han väl får möjligheten går det ruskigt fort. Martin tillsammans med August bildar ett sylvass anfallspar och August har en del mål den senaste tiden att tacka Martin för. Det är som om bollen är radiostyrd när Springfeldt gång på gång trampar ifrån sina motståndare och skickar in bollen till August som bara behöver finna sig i straffområdet och slå in 2-0 och nu har vi endast spelat 10minuter av matchen.

Första halvleken är ändå jämn till spelet  och IFK Eskilstuna är inte ofarliga men ÖSK försvaret lyckas hålla IFK borta från att reducera. Två tidiga mål av ÖSK gör att laget kan spela mer avslappnat, ibland lite för avslappnat när man blir lite nonchalant och bjuder IFK Eskilstuna på några lägen. 2-0 i paus men det finns mer att önska av hemmalaget.

Andra halvlek:

Den andra halvleken är inte många minuter gammal när Filip Albertsson från distans mycket vackert gör 3-0 och här är känslan av att matchen är stängd. ÖSK har uppvisning i den andra halvleken, laget gör ytligare sex mål och det är ingen tvekan om att ÖSK är det starkare laget. IFK Eskilstuna får tidiga mål mot sig vilket kan vara psykologiskt jobbigt, speciellt när det kommer i båda halvlekarna. En stor skillnad är fysiken, ÖSK slår inte av på takten utan tvärtom. Tempot höjs och IFK Eskilstuna hänger inte riktigt med. Det ”nya” konstgräset har verkligen varit en positiv injektion hos ÖSK.

4-0 gör Lukman Murad på pass från Filip Albertsson. Sedan tar August Viklund över showen och gör 5-0, 6-0 samt 7-0. Martin Springfeldt passar till två av dom och det sista är det Lukman Murad som serverar. 8-0 skjuter Lukman Murad in på pass från Filip Albertsson och sista målet som innebär gör Simon Glännestrand efter pass från Lukman Murad. Filip Albertsson står för en mycket fin prestation i matchen. Formen hos många ÖSK spelare pekar spikrakt uppåt!

Kommande match för ÖSKs U19-lag är seriefinal borta mot Assyriska FF. Lördagen den 24 augusti med matchstart 16.30 på Södertälje Fotbollsarena