Oavgjort mot Hammarby efter sen kvittering

Ikväll tog ÖSK emot Hammarby inför 8709 åskådare på Behrn Arena. Efter en mållös första halvlek tog ÖSK ledningen genom Ahmed Yasin. På tilläggstid kvitterade Hammarbys inhoppare Max von Schleebrügge efter en lång intensiv press mot ÖSK-målet. Matchen slutade därmed 1-1.

Inledningen av matchen var jämn där Hammarby hade lite större bollinnehav än ÖSK. Det var dock ÖSK som skapade första farliga målchansen efter att Yasin kommit runt på vänsterkanten och slagit in bollen snett inåt bakåt mot straffpunkten. Där fanns en fri Holmberg som tyvärr inte fick träff på bollen. Efter en fin prestation av Gustavsson på högerkanten hade Wowoah sen ett fint skott med högern som räddades av Hopf till en resultatlös hörna. I den 26:e matchminuten hade Hammarby en farlig målchans efter ett inspel från vänster som Bakircioglu stötte mot mål. Jansson var dock på tårna och räddade.

ÖSK fortsatte sedan att skapa lägen. I den 31:a matchminuten fick Holmberg bollen centralt i en omställning. Han drev framåt i banan och när alla väntade på en passning vrickade han sig förbi sista försvararen. Fri till höger skickade han sen iväg en projektil som touchade ribbans överkant. Matchens dittills farligaste chans. Från ungefär samma position hade Hasani några minuter senare ett bra skott som gick över. Trots spelövertaget lyckades ÖSK inte sätta dit bollen och halvleken blåstes därmed av med 0-0 på resultattavlan.

ÖSK fick sen en drömstart på andra halvlek. Haginge slog en långboll som Gustavsson nickskarvade ner till Yasin. Han fick ingen klockren träff på bollen, men den touchade en försvarare och ställde Hopf i Hammarbymålet. 1-0 till ÖSK. I den 54:e matchminuten slog Tranberg en djupledsboll mot Sundin som höll på att löpa ifrån Wiktorsson. Efter en lätt touch föll Sundin och domaren visade det röda kortet. Efter utvisningen tog Hammarby över spelet fullständigt. Haginge flyttade in som mittback och Björnqvist byttes in som högerback. I den 62:a matchminuten visades  Per Ola Ljung upp på läktaren efter att, enligt egen utsago, “hållt ut armarna”.

Matchens avslutande 20 minuter präglades av inläggsspel och mängder av hörnor från Hammarbys sida. Jansson tvingades till flertalet svettiga räddningar och ÖSK fick mestadels slå ifrån sig. ÖSK skapade en farlig omställning i 81:a matchminuten när Gerzic kom loss på offensiv planhalva men den avgörande passningen mot Gustavsson blev lite för lång. Under matchens sista minuter flyttade Hasani ner som extra mittback för att stärka försvaret mot Hammarbys anstormning. Fjärdedomaren visade att det skulle spelas fem tillägsminuter och de blev händelserika. I den 91:a matchminuten drev Björnkvist upp bollen och försökte vinna tid vid den offensiva högra hörnflaggan. Dessvärre blev han av med bollen och Hammarby ställde om kvickt. Bakircioglu fick en stor yta att löpa på till vänster och kunde spela in bollen i straffområdet. Vid bortre stolpen fanns von Schlebrügge och rakade in kvitteringen till 1-1. Hammarby fortsatte sen att trycka på för ett segermål och i 93:e matchminuten nickade Adelstam från nära håll men Jansson hann få upp en hand och rädda bollen till hörna. Samme Adelstam fick en sista chans när han med matchens sista spark sköt ett hårt skott i ribbans överkant.

Det oavgjorda resultatet får ses som rättvist med tanke på matchutvecklingen, men det var trots allt snöpligt med en sen kvittering när ÖSK försvarade sig bra efter Wiktorssons utvisning.

På presskonferensen efter matchen förtäljde Hammarbys tränare Thomas Dennerby att han var nöjd med sitt lags insats och att det bara var ett vinstmål som saknades. Per Ola Ljung hyllade å sin sida Sportklubbens insats och var mycket nöjd med spelet och matchbilden fram till utvisningen.

Nästa match för ÖSK spelas på torsdag den 22/8 kl. 18.15 på Grenadjärvallen. Rynninge står då för motståndet i kval till Svenska cupen. Sedan fortsätter Superettan söndagen den 25/8 kl. 16.20, då Varbergs Bois FC tar emot ÖSK på Påskbergsvallen.

Statistik
Resultat: 1-1 (0-0)
Mål: Ahmed Yasin 48’, M. Von Schleebrügge 91’.
Hörnor: 2-13
Varningar: T.Nilsson 43’, N.Gerzic 63’, Bakircioglu 63’, E.Sundin 86’., M.Wikström 88’, N.Ledgerwood 89’.
Utvisning: C.Wiktorsson 54’.
Publik: 8709
Domare: Kristoffer Karlsson + ass. Mahbod Beigi  & Andreas Björkman + fjärde. Johan Owén.

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Patrik Haginge – Magnus Wikström – Christoffer Wiktorsson – Samuel Wowoah
Daniel Gustavsson (Ut 87’) – Nordin Gerzic – Tobias Nilsson – Ahmed Yasin (Ut 60’)
Shpetim Hasani – Kalle Holmberg (Ut 59’)

Inbytta spelare ÖSK:
Mohammed Saeid (In 59’)
Daniel Björnkvist (In 60’)
Marcus Pode (In 87’)

Startelva Hammarby:
J.Hopf
B.Berntsson - D.Theorin (Ut 82’) - T.Guldborg Christensen - E.Figueroa
K.Bakircioglu - R.Tranberg (Ut 62’) - N.Ledgerwood - M.Rynell (Ut 75’)
C.Lallet - E. Sundin

Inbytta spelare Hammarby:
C.Carlsson (In 62’)
M.Adelstam (In 75’)
M.von Schleebrügge (In 82’)

// Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908