U19: Seger på naturgräs

ÖSK:s U19-lag tog en viktig seger i sexpoängsmatchen borta mot Eskilstuna City. Segersiffrorna skrevs 3-1. Konstgräs kontra naturgräs blir skillnad, det fick U19-laget erfara. Efter 90minutersspel stod ÖSK som segrare och befäster sin plats som etta i tabellen.

Avbytare:
Filip Rinne, Rikard Hallgren (IN 70), Oskar Ålgars (IN 68) och Simon Glännestrand (IN 61)

Matchfakta:
34. 0-1 August Viklund
50. 0-2 Lukman Murad
76. 0-3 Philip Holmer
91. 1-3

Första halvlek

Viktig match i toppen, Eskilstuna City som genom tre poäng skulle ta klivit närmare ÖSK i tabellen medan en seger för ÖSK skulle innebära ett litet ryck. Det var City som var det hetare laget i inledningen, vann mycket närkamper som hade ett större bollinnehav dock utan att skapa några heta chanser där Thuresson sattes på prov. Oftast kom det längre bollar som Thuresson kunde slå undan eller plocka in i skopa. ÖSK hade svårt att komma loss ordentligt med sina kanter Lukman samt Max, istället när de båda yttrarna klev in i plan och laget kunde hitta korta passningar som man kunde lura Citys försvar. Springfeldt kom genom några gånger men skotten satt dessvärre i burgaveln eller utanför. ÖSKs ledningsmål kommer ändå i en period där spelet inte stämmer till hundra procent och det är City är bättre. Det är ett kortpassningsspel mellan Springfeldt och Lukman som senare letar sig fram till en fri August Viklund som enkelt kan bredsida in 1-0 i öppen kasse. Ett mål som känns misstänksamt offside.  Ledningen i paus kanske lite ologisk men skön att ha med sig för ÖSK.

Andra halvlek:

Den hinner bara bli någon minut gammal innan Lukman Murad slår till efter förarbete av August Viklund, ett välplacerat skott och 2-0 ledningen känns trygg. Efter målet slår ÖSK av på takten och City får mer att säga till om. Det uppstår en rad mer udda situationer och på ÖSKs planhalva vilket ger City ett par lägen att reducera men Thuresson agerar bra i mål och kan hålla nollan intakt hittills. Philip Holmer ser till att stänga matchen genom ett kanon skott som gör att ÖSK går upp till 3-0 med 15minuter kvar att spela av matchen.

Sista 15minuterna försöker City få in en reducering och laget lyckas efter en hörna i den 91 matchminuten få ett tröstmål. Innan målet gör Thuresson ett fint ingripande men får se sig besegrad på hörnan. ÖSK hade bud på fler mål men City försvaret stod för många viktiga brytningar innan en ÖSK-spelare kunde slå in bollen i mål.

Kommande match för U19 i div 1 södra Svealand spelas lördagen den 17 augusti klockan 13.00 på Behrn Arena!