Förlust i Sundsvall trots stark andra halvlek

I Superettans artonde omgång gästade ÖSK Norrporten Arena i Sundsvall där serietrean GIF stod för motståndet. Toppmötet slutade 1-0 till hemmalaget efter mål av Johan Eklund. ÖSK pressade under den andra halvleken för en kvittering men fick inte in bollen.

Hemmalaget i blått och vitt tog genast tag i taktpinnen. Under matchens första 20 minuter pumpade man gång på gång inlägg in mot boxen och Oscar Jansson tvingades göra några kvalificerade räddningar. I mitten av halvleken lyfte ÖSK upp spelet och fick ett större bollinnehav, men det var Sundsvall som skapade de giftigaste chanserna. Pa Dibba ryckte ett antal gånger i djupet och rundade i den 38:e minuten den utrusande Jansson men avslutet räddades till hörna. På denna skulle dock hemmalaget få utdelning. Den notoriske målskytten Johan Eklund nådde högst vid bortre stolpen och skallade in 1-0 till GIF. ÖSK hade därefter tre chanser på kort tid, den vassaste när Holmberg sköt centralt i straffområdet, men någon kvittering blev det inte. 1-0 stod sig tills domaren blåste för halvtid i det tilltagande regnet.

I andra halvlek tog ÖSK kommandot. Hasani, Yasin och Holmberg hade alla bra skott men Oscar Berglund i hemmalagets mål räddade alla. I den 66:e minuten fick ÖSK ett jätteläge. Holmberg fick bollen till vänster i straffområdet, slog in den längs backen där Hasani mötte med ett tillslag. Bollen var på väg in men Berglund reflexräddade igen på mållinjen. Sundsvall låg under hela halvleken lågt och förmådde inte skapa något av större värde när laget fick kontringslägen. ÖSK bytte i jakten på kvittering  in offensiv kraft i form av Gerzic, Samuelsson och Atashkadeh men kvitteringen uteblev. Matchen slutade därmed 1-0 till hemmalaget GIF Sundsvall.

Som Sundsvalltränaren Roger Franzén sa på presskonferensen efter slutsignalen var det en match med två ansikten. Sundsvall var hetast i den första halvleken och utnyttjade en av chanserna laget skapade. Per Ola Ljung påpekade att Svartvitts matchinledning var klart sämre än senast mot Jönköping, men att man började hitta rätt i slutet av den första halvleken. I den andra höjde sig ÖSK rejält och skapade tillräckligt många chanser för att göra åtminstone ett kvitteringsmål.

Nästa match för ÖSK spelas måndagen den 19/8 kl. 19.20. Då kommer Hammarby på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 1-0 (1-0)
Mål: Eklund (38')
Hörnor: 6-5
Varningar: A. Nkili
Publik: 3522
Domare: Nermin Cisic + ass. Fredrik Johansson + ass. Fuad Ganibegovic + fjärde. Lee Berntzen.

Startelva GIF Sundsvall
Oscar Berglund
Eric Larsson - Marcus Danielsson - Stefan Ålander - Dennis Olsson
Adam Chennoufi (ut 79') - Nicklas Maripuu - Pa Dibba (ut 69') - Kevin Walker – Daniel Sliper (ut 74')
Johan Eklund

Inbytta spelare GIF Sundsvall
Engblom (69')
Helg (74')
Lundström (79')

Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Patrik Haginge – Magnus Wikström – Christoffer Wiktorsson - Samuel Wowoah
Daniel Gustavsson – Tobias Nilsson – Ayanda Nkili (ut 80') – Ahmed Yasin (ut 68')
Shpetim Hasani - Kalle Holmberg (ut 80')

Inbytta spelare ÖSK
Gerzic (68')
Samuelsson (80')
Atashkadeh (80')

Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908