U19: ÖSK klara för JDM-final

Förstora bilden

På tisdags kvällen gästade Karlslunds IF HFK Behrn Arena för semifinal i Junior-DM. Matchen kom att bjuda på ett riktigt fyrverkeri. Matchen slutade hela 14-4 till ÖSK!

Martin Springfeldt (UT: 67)

Bänken: Jonathan Thuresson (MV), Philip Holmer (IN:60), Sebastian Heimeryd (IN: 69), Rikard Hallgren (IN:67), Simon Glännestrand (IN:56), Joel Nilsson: (IN:56)

Varningar: Filip Albertsson och Sebastian Ring.

Första halvlek:
Det tog inte mer än 3 minuter innan Lukman Murad gjorde sitt och lagets första mål. Cirka 10 minuter senare kunde ÖSK öka på ledningen till 2-0 efter en hörna, Sebastian Ring sista ÖSK:are på bollen. ÖSK hade mycket boll i inledningen och det var Lukman Murad på vänsterkanten tillsammans med anfallarna August Viklund och Martin Springfeldt som ständigt oroade Karlslunds försvarslinje. Karlslunds IF kom ändå in i matchen efter att ÖSK bekantingen Christer Lipovac slagit in reducering på straff efter 17 spelade minuter. Resterande tiden av första halvlek var det inget snack om att ÖSK ville vinna matchen och ta sig till final. Den ovan nämnda trion satte fart och ÖSK kunde springa ifrån till 6-1 då efter 40minuter spel. De sista fem minuterna bjöd ändå på tre mål till. Lipovac gör 6-2 och går upp till 7-2 men innan domaren hinner blåsa av för paus reducerar Karlslunds IF till 7-3. En halvlek som bjöd på hela NIO mål!! Publiken som tagit sig till Behrn Arena kunde inte klaga på underhållningen.

Andra halvlek:

ÖSK pratade i paus om hur noga det inte är att slappna av och bjuda in Karlslund i matchen utan fokus på att göra rätt i försvarsspelet. Något som ÖSK verkligen gjorde och kunde flytta upp positionerna och sätta en högre press på Karlslund och vinna boll högre upp i banan och ständigt hota Karlslunds målvakt. ÖSK kunde under den andra halvleken göra ytligare SJU mål mot ett uppgivet Karlslund. Matchens kanske snyggaste mål svarade Rikard Hallgren för, som mycket elegant nickade in en hörna. Hörnan slagen av Joel Nilsson.

August Viklund visade klass med 5mål och 3 assist. Lukman Murad svarade för 4 mål och 2 assist. Hela laget skall ha en stjärna för insatsen!

ÖSKs U19-lag drar igång höstens säsong på söndag borta mot Eskilstuna City!