Historisk seger genom 1-0 mot Ljungskile

I vårsäsongens sista match ställdes ÖSK mot Ljungskile på Behrn Arena. Matchens enda mål gjordes av Magnus Wikström efter en hörna. ÖSK kunde därmed inkassera den åttonde raka hemmasegern i Superettan.

Inledningen av matchen var relativt tempofattig och det skulle dröja till den 18:e matchminuten
innan den första riktiga målchansen skapades. Efter ett högerinlägg från Haginge nådde bollen
Saied som drog till med en halvvolley som träffade stolpen. I den 31:a matchminuten utnyttjade

ÖSK en av sina totalt sex hörnor under den första halvleken. Wowoah slog in bollen som efter en
nickskarv nådde Saeid som tryckte till ett skott. Framför mål stod Wikström som satte fram foten
och styrde bollen i mål. ÖSK hade sedan chans att utöka ledningen då “Crespo” slet sig fri, men
skottet gick rakt på den utrusande Ljungskilemålvakten. 1-0 stod sig till halvtid.

Andra halvlek inleddes med en hörnkavalkad från ÖSK där Haginge var närmast mål med en
nick tätt över. I den 58:e matchminuten skapade Ljungskile en jättechans efter en hörna och
Oscar Jansson tvingades till en vass räddning på ett hårt skott från nära håll. Någon minut
senare hade Ljungskile ett skott utifrån som Jansson sånär tappade in i mål, men han lyckades
hålla bollen på rätt sida mållinjen. I den 69:e matchminuten kom Ljungskile om möjligt ännu
närmare en kvittering då Eliassi sköt en farlig frispark som Jansson touchade i ribban. Strax efter
det löpte Crespo ikapp en långboll som han lyfte över en utrusande målvakt men bollen gick
återigen i ribban och ut. Under sista kvarten försökte Ljungskile forcera för att få in en kvittering
men de farliga chanserna uteblev och domaren kunde till slut blåsa av matchen med 1-0
på resultattavlan. Detta var ÖSK:s åttonde raka hemmaseger för säsongen. Det innebär klubbrekord i antalet vunna hemmamatcher på raken.

Nu väntar ett välförtjänt uppehåll innan Superettan drar igång på nytt. För ÖSK:s del sker det
lördagen den 27/7 kl. 16.00. Då står Jönköping för motståndet på bortaplan.

Statistik:
Resultat: 1-0 (1-0)
Mål: Wikström 31'
Hörnor: 11-4
Varningar: Haginge 18', Bagger 75’.
Publik: 4072
Domare: Johan Krantz + ass. Fredrik Johansson + ass. Patrik Klintberg + fjärde. Daniel