VD:n vid pennan

Midsommarveckan rivstartade under måndagen med ett besök hos vår revisor för diverse avstämningar. Vidare några mycket givande utvecklingssamtal strax efter lunch och därefter årsstämma med Örebro Spelarinvest AB under kvällen.

Stämman gästades av Per-Ola Ljung och Ahmed Yasin som bägge frågades ut av kvällens moderator Roger Andersson och nyfikna mötesdeltagare.

Då bolaget i nuläget inte fullt ut kan fungera som tanken var ursprungligen, d.v.s. att finansiera spelarköp för ÖSK Elitfotboll AB, informerades samt diskuterades alternativa upplägg av bolagets framtida inriktning. Mötet bestämde nytt datum för extra bolagsstämma i mitten på september. Detta för att ge tid till att undersöka förutsättningar samt öppna upp för ytterligare idéer och lösningar.

Det viktigaste som jag ser det, som aktieägare och som vd i ÖSK Elitfotboll AB, är att se till att vi kan använda de ekonomiska resurser som finns i Örebro Spelarinvest AB på ett konstruktivt sätt så att vi som ägare både kort- som långsiktigt aktivt bidrar till utvecklingen av vår sportsliga konkurrenskraft i ÖSK Elitfotboll AB.

Konstruktiv träff med spelarrådet under tisdagsförmiddagen följdes upp av spontanträff med NAs sportchef Anders Uddling och Johan Arvidsson på Grenadjärsvallen, där laget finslipande de sista detaljerna innan veckans bortamatch. Tack för trevligt sällskap samt bjudningen av underbar blåbärsmuffins och kaffe från er medhavda matsäck.

Styrelsemöte i föreningen under tisdagskvällen, där ägarfrågor samt samverkansfrågor med ÖSK Ungdom varvades med stående punkter såsom uppföljning av ekonomin samt planerade och pågående medlemsaktiviteter.

Bortamatchen mot GAIS under onsdagskvällen bjöd på all den spänning vi hade förväntat oss på förhand. Bägge lagen hade goda möjligheter att ta alla 3 poängen, summerat får vi väl så här i efterhand tillstå att resultatet, varsin pinne efter 1-1, ändå var rättvist.

Skönt att Samuel Wowoah endast fick en matchs avstängning efter rött kort i matchen mot Örgryte förra veckan. Detta efter att vi lämnat in utförlig protest i ärendet som förbryllat många, inte allra minst spelarna som bägge utvisades efter omdiskuterad situation där linjedomaren allena uppfattade handgemäng.

På plats i Torekov under veckoslutet firades midsommar med goda vänner. Givetvis med traditionsenliga maträtter på bordet ackompanjerat med sedvanligt ostadigt väder. Avslutningen given - marängtårta med en massa grädde och nyplockade jordgubbar.

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908