U19: Serieledning

Det svängde rejällt på Storvretens BP i matchen mellan IFK Tumba - ÖSK. Båda lagen verkade ignorera försvarspel och efter 34 spelade minuter hade hela åtta mål gjorts i matchen.

August Wiklund

Avbytare: Felix Möller (IN 65), David Holm (IN 79), Richard Hallgren (IN 84), Carl Ekstrand-Hamrén (IN 45)

Varningar: August Wiklund och Sebastian Ring

Första halvlek:

ÖSK levererade redan i inledningen av den första halvleken. Matchen var inte mer än 2 minuter gammal innan Martin Springfeldt kom fri men målvakten gör en fin benparad och bollen går till hörna. ÖSK fortsätter att leverera på fasta situationer, denna gång var det Max Lindborg som servade och en spelare i IFK Tumba nickar olyckligt in bollen i eget mål. Detta sker i minut 4:a, minuten, minut 5 serverar Joel en fin pass till Springfeldt som går i djupet och gör inga misstag, 2-0 ett faktum. Efter 7 minuter slarvar ÖSK i eget straffområde och IFK Tumba kan reducera till 1-2. Tre snabba mål i inledningen och svårt att veta vart matchen skall ta vägen. Båda lagen skapar ett flertal målchanser genom att snabba forwards som går i djupet, ett tag var det målchansen i varje anfall. Det skulle dröja ända till den 17:e matchminuten innan ÖSK ökar på till 3-1, denna gång är det Springfedlt som springer sig loss på högerkanten och snyggt servera Lukman i boxen som enkelt slår in bollen. 3-1 till ÖSK och nu känns det som om matchen skall formas lite och spelet bli tydligare. IFK Tumba fortsätter med att spela långa bollar bakom ÖSKs försvarslinje och jobbar stenhårt, det resulterar i att Tuba får en straff som de förvaltar väl, bara minuten senare kliver de upp och slår in 3-4 och i matchens 34:e minut har IFK Tumba kvitterat till 4-4. 34 spelade minuter och 8 mål. Inget av lagens tränare vad direkt nöjd med sitt lags försvarsspel. ÖSK hade stora problem att hålla ordning på IFK Tumbas ständiga långa bollar och högre i banan kunde inte ÖSK etablera ett spel på grund av IFK Tumbas fysiska försvarsspel. 4-4 är resultatet i paus.

Andra halvlek:

Halvleken förlorade tempo och det blev allt mer långa bollar från båda lagen. Det fysiska spelet ökade allt mer och det blev ett par tuffa tacklingar som delades ut. Målchanserna duggade inte lika tätt men ÖSK behöll lugnet och systematiskt arbeta sig in i halvleken och med 20minuter kvar att spela kunde ÖSK gå upp i en ny ledning efter att Max serverat Lukman vid den bortrestolpen som bara behövde sätta dit pannan från nära håll. IFK Tumba tröttnade och ÖSKs lugn och systematiska arbete gjorde tillslut att laget kunde gå upp i ledning. 6-4 kommer med kvarten kvar av matchen när Philip Holmer slår ett inlägg som målvakten råkar fumla in i egen kasse. ÖSK lyckas tillslut vinna matchen men det satt ändå långt inne och det var svårt att glädjas med tre poängen. Genom segern kunde ÖSK gå upp i serieledning och är ”vår-mästare”. ÖSK har också en match mindre spelat, det är den uppskjutna matchen mot Assyriska som ännu inte blivit spelad. Något positivt var att Felix Möller och David Holm från U17 fick hoppa in och spelade bra.