VD:n vid pennan

Föreningen Svensk Elitfotboll samlades till ägarmöte i Stockholm under måndag lunch.

Självklart diskuterades utfallet av Riksidrottsmötet och bolagiseringsfrågan inom svensk idrott (51 % regeln).

Övriga högaktuella diskussionspunkter är poliskostnadsfrågan där senaste utredningsförslaget både analyseras och planläggs för vidare hantering, en annan är framtida fördelningsprinciper av gemensamma intäkter där en viktig del utgörs av vår framtida konkurrenskraft inom europeisk klubblagsfotboll och där våra lag som representeras i Europa League och Champions League ges bästa möjliga förutsättningar för att lyckas.

Kvickt efter mötet bar det iväg till Borlänge och bortamatchen mot Brage. Har aldrig varit på Domnarvsvallen tidigare, en mysig gammaldags känsla med träläktare och rejäla vändkors vid inpasseringen som stått pall för många hemmabataljer för Dalarnas fotbollsstolthet.

Skönt med uddamålsseger 1-0, återigen onödigt spännande och nervöst på slutet, där en del Bragemöjligheter hotade våra tre viktiga poäng.

Veckan fortsatte med en del utvecklingssamtal varvat med några viktiga och givande kundbesök, samt en fredagsavslutning med en lyckad eftermiddags-/kvällstävling i golf med vårt Club 254 nätverk på Askersunds Golfbana. Club 254 utgörs av de företag som har stolar utanför restaurang 4e våningen norra läktaren, nätverket drivs av Örebro läktaren AB som är ett samägt bolag mellan, Örebroporten Fastigheter, Örebro Spelarinvest AB, ÖSK Elitfotboll AB och KIF Örebro DFF med restaurangchefen Jonas som driven projektledare.

Östersund gästade Behrn arena under söndagseftermiddagen, en fin inramning innan match med familjen i fokus där en rad aktiviteter både för barn och oss vuxna höjde stämningen inför matchstart. 2-0 och sjätte raka hemmavinsten, fortsatt serieledning avslutar denna vecka på bästa sätt.


Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908