Första bortasegern för ÖSK

ÖSK Fotboll spenderade måndagskvällen på klassisk fotbollsmark. Denna gång gick resan till Borlänge för match mot IK Brage. Matchen, som också innebar ett kärt återseende för tränarna Peo Ljung och Conny Karlsson, slutade 0-1 efter mål av Mohammed Saeid.

Ilir Berisha, Kalle Holmberg och Shpetim Hasani var tillbaka i startelvan jämfört med segermatchen mot Ängelholm. Emil Berger fick förnyat förtroende som central mittfältare efter en gedigen insats senast. Matchen på Domnarvsvallens konstgräs startade i högt tempo. Båda lagen var angelägna om att sätta sin prägel på matchen vilket ledde till en hel del närkamper och bitvis även bra fotboll. Kontrasten gentemot den mer långsamma matchinledningen mot Ängelholm var tydlig. Ju längre halvleken led desto mer kom bortalaget att styra händelserna men närmare än en nick på hörna av Samuel Wowoah samt några halvchanser kom inte de svartvita. 0-0 i halvtid.

Om första halvlek var chansfattig skulle den andra inledas med en kavalkad av målchanser. Yasin kom runt på sin kant vid ett par tillfällen och Crespo både bröt, utmanade och avslutade utan att hitta nätet. Hittade nätet gjorde däremot Mohammed Saeid när han hur snyggt som helst knorrade in ledningsmålet i bortre krysset. Målet kom till efter en frisparksvariant i den 53:e minuten där Yasin petade bollen i sidled och ”Moe” avslutade på ett tillslag. Även Brage kom närmare i den andra halvleken via en klockren ribbträff av Dragan Kapcevic och en halvvolley av Johan Persson. ÖSKs ledning stod sig dock och första bortasegern och femte nollan för säsongen gav segerglädje och återtagen serieledning.

Nästa match spelas söndagen den 2 juni kl. 16.00. Då gästar Östersund Behrn Arena.

Resultat: 0-1 (0-0)
Mål: Mohammed Saeid 53’

Oscar Jansson - Patrik Haginge – Magnus Wikström – Ilir Berisha – Samuel Wowoah - Ahmed Yasin – Emil Berger – Mohammed Saeid – Kalle Holmberg - Shpetim Hasani – Alhassan ”Crespo” Kamara