VD:n vid pennan

Förstora bilden

Veckan rivstartade med sex givande utvecklingssamtal under måndag och tisdag. Det ger oerhört mycket energi att tala med våra engagerade medarbetare, som trots årets höga arbetsbelastning blickar framåt med den gemensamma målbilden Allsvenskt kontrakt 2014.

Efter planering och igångsättning av halvårsuppföljningen av den sportsliga verksamheten som sker på styrelsemötet mitten av juni, väntade hemmamatch på onsdagskvällen mot Ängelholm.

Osäkerheten i val av vissa positioner sent in mot matchstart bidrog till spänning kring startelvan som 18:55 äntrade konstgräset. Matchen i sig hade väl hos många, inklusive mig själv på förhand ansetts som en tämligen enkel resa i 90 minuter. Tvärtom blev matchen onödigt spännande med starka kvitteringsmöjligheter för gästerna under tilläggstid. Nu vann vi ändå rättvist med 1-0 och summerar nu efter 8 omgångar som serieledare, vilket självklart känns helt underbart.

Min dotter Amanda opererade korsbandet under torsdagen vilket innebar besök på USÖ. Eloge till den serviceinriktade och vänliga personalen på avdelningen som på bästa sätt tog hand om oss besökare. Nu stannade inte servicegraden vid besökaren, det viktiga är ju själva patienten och den var vad jag förstod av dottern klockren.

Team ÖSK-lunch på Stora hotellet samlade ett femtiotal personer under torsdagen, Biff al la Lindström stod på menyn. Agendan detta möte var information om pågående arbete, intervjuer med dels vår egen ”supernolla” Oscar Jansson, som i och med 0:an i onsdags har 4 nollor av 8 möjliga i serieinledningen och dels vår assisterande tränare Axel Kjäll, som analyserade nuläge och blickade framåt.

Vidare och löpande under veckan ägnades åt kundkontakter, planering för publikaktiviteter kommande matcher samt diskussioner med vår leverantör/samarbetspartner för biljetthantering och inpassering, detta för att säkerställa hög prestanda framåt gentemot våra kunder.

Champions League finalen på Wembley blev givet lördagsgodis framför TV:n för oss fotbollsfantaser. Tyskland regerar klubbfotbollen 2013 med Bayern som given 1:a. Vilken säsong de haft! Nu ligger en stor utmaning för de övriga europeiska toppklubbarna och deras inhemska ligor att ta upp konkurrensen 2013/2014.

Slutligen får vi konstarera att ÖSK U17 föll i finalen i Powerade Cup mot AIK på Skytteholm. Vi gjorde ett tappert försök och hämtade in ett 4 måls underläge till uddamålsförlust. Grabbarna och ledarna kring laget har gjort en oerhört fin insats, detta bådar gott inför framtiden.

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908