Femte raka hemmasegern för ÖSK

Förstora bilden

ÖSK Fotboll tog på onsdagskvällen emot Ängelholms FF hemma på Behrn Arena. Efter en chansrik men mållös första halvlek lyckades ÖSK bärga 3 poäng efter mål av inbytte Holmberg i mitten av andra halvlek. 

Det var gästande Ängelholm som inledde matchen piggast och skapade en farlig målchans i den 11:e matchminuten men Jansson kunde freda sitt mål. I den 17:e matchminuten nickskarvade en Ängelholmförsvarare mot eget mål som räddades på mållinjen. ÖSK fortsatte att skapa chanser och i den 24:e matchminuten kom matchens första stolpträff. Yasin slog en frispark som Samuelsson nickskarvade i bortre stolpen. Endast två minuter senare kom nästa stolpträff, denna gång från Astvald som bredsidade bollen i den andra stolpen efter ett bra läge centralt i straffområdet.

ÖSK fortsatte att trycka på medan Ängelholm spelade på kontringar via Barny och Staaf som gick kvickt i djupled när tillfälle gavs. ÖSK hann med ytterligare en giftig målchans innan paus. “Crespo” nådde högst på ett inlägg och nicklobbade bollen mot bortre krysset, men ÄFF:s målvakt Pyzdrowski stod för en enastående räddning och tippade bollen till hörna. 0-0 i halvtid. Noterbart från första halvlek var även att det delades ut fem gula kort.

Under inledningen av andra halvlek backade Ängelholm hem och ÖSK fortsatte trycka på och skapade några halvchanser efter inläggsspel. Efter att matchen gått lite i stå gjorde ÖSK två byten och tog in Holmberg och Hasani. Kalle hade bara varit på plan i 5 minuter när han gav ÖSK ledningen. Yasin kom runt på högerkanten och spelade in bollen mot Crespo som fick snedträff, men bollen nådde en fristående Holmberg på bortre stolpen som kunde sätta dit 1-0. 

Efter målet försökte Ängelholm flytta fram och pressa på för en kvittering och chanserna kom på tilläggstid. ÖSK-bekante Robin Staaf hade först ett kanonläge i straffområdet men i sista stund fläkte sig Wikström och täckte undan skottet. Efter att bollen varit uppe och vänt hos Hasani i offensivt straffområde fick Staaf ytterligare en farlig målchans. Oscar Jansson lyckades rädda skottet och närmre än så kom inte Ängelholm. ÖSK tog därmed sin femte raka hemmaseger i årets Superetta.     

Nästa match för ÖSK spelas på måndag den 27/5 kl. 19.00, då står Brage för motståndet på bortaplan.

Statistik
Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: Holmberg 67'.
Hörnor: 4-5
Varningar: Andersen 23', Westerblad 29’, Berger 38’, Augustsson 43’, Haginge 46’, Holmberg 85’.

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Patrik Haginge – Magnus Wikström – Ayanda Nkili – Samuel Wowoah
Ahmed Yasin – Emil Berger (Ut 89’) – Mohammed Saeid – Markus Astvald (Ut 62’)
Peter Samuelsson (Ut 66’) – Alhassan ”Crespo” Kamara

Inbytta spelare ÖSK:  
Kalle Holmberg (In 62')
Shpetim Hasani (In 66’) 
Tobias Nilsson  (In 89’)

Startelva Ängelholm:
M.Pyzdrowski
M.Dahlgren – J.Björkman – J.Augustsson – J.Nilsson
M.Asanovski (Ut 85’) – B.Westerblad – O.Nazari – M.Andersen (Ut 77’)
J.Barny (Ut 77’) – R.Staf

Inbytta spelare Ängelholm:
A Grahm (In 77') 
O El Kabir (In 77’) 
A Karlsson (In 85’)

Publik: 3418

Domare: Per Melin + ass. Andreas Björkman + ass. Conny Hugman + fjärde. Kalle Jansson

Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908