U19: Förlust mot Yxhult

Förstora bilden

En fotbollsmatch varar i 90minuter, var ÖSK någon gång osäker på det fick de svaret i söndagens bortamatch mot Yxhults IK.

ÖSKs startelva:

Jonathan Thuresson
--------------------------
Oskar Ålgars
Anton Westerlund
Sebastian Heimeryd (UT 45)
Sebastian Ring (UT 60)
--------------------------
Martin Springfeldt
Max Lindborg (UT 45)
Stefan Hannason (UT 75)
David Johansson
----------------------
August Wiklund
Simon Glännestrand (UT 58)

Avbytare: Edwin Ahlnäs (in 60), Filip Albertsson (IN 45), Carl Ekstrand-Hamrén, Philip Holmer, (IN 75) Lukan Murad (IN 58), Oscar Fardelin (IN 45)

Varningar: Sebastian Ring, Simon Glännestrand, August Wiklund, Filip Albertsson, Anton Westerlund

Första halvlek: Matchen inleds i ett rasande tempot, spelare springer straffområde till straffområde, inget direkt kontrollerat spel från något av lagen. ÖSK är det lag som först börjar lugna ner för att succesivt bygga upp anfall. Yxhult väljer att backa hem lite i sina positioner för att sedan via längre bollar ställa om mot ÖSK. Det är ändå ÖSK som börjar skapa de farligaste chanserna, dels via att laget börjar låta bollen göra jobbet men även med kvicka kontringar med David Johansson och Martin Springfeldt på varsin kant. ÖSK har en bra period i den första halvleken där laget skapar ett par heta chanser. Glännestrand, Wiklund, Johansson, Hannason alla får de möjlighet att komma till bra lägen men bollen vill inte in, frustrationen växer sig allt starkare. De sista 15min av den första halvleken är det Yxhult som tar över, laget springer mycket och gärna offensivt och är alltid redo på omställningar. Anton Westerlund  och målvakten Thuresson står för bra ingripanden vilket gör att första halvlek blir resultatlös.

Andra halvlek:

ÖSK inleder den andra halvlek bäst, laget fortsätter att lugna ner det svängiga tempot och att lagen skall byta boll med varandra. Det medför att laget etablerar ett spel på motståndarnas planhalva men de riktigt heta målchanserna uteblir och inget verkar vilja gå ÖSKs väg. Högerback för dagen Oskar Ålgars bryter ett uppspel på högerkanten för att sedan starta en offensiv löpning, Ålgars tar sig in i straffområdet där ett inlägg kommer från Springfeldt där David Johansson vinner en nickduell där Ålgars blir fri med målvakten och gör 1-0 på sin egen retur. Resterande del av den andra halvleken känns det som ÖSK har kontroll på även om Yxhult flyttar fram mer folk och blir mer desperata men även aggressiva i sitt anfallsspel. Det är i den 81 matchminuten som ÖSK försvaret agerar lite nonchalant vilket gör att Yxhult kan ta sig runt på ena kanten och spela inåt i straffområdet där en spelare i Yxhult inte gör något misstag och matchen är kvitterad. Båda lagen tappar lite fokus de återstående minuterna där båda lagen känner att de vill vinna och är beredd att anfalla med mycket folk. Yxhult via en kontring samt långboll går förbi ÖSKs försvar samt att Thuresson kommer lite efter gör att Yxhult spelaren kan ta sig förbi och slå in bollen i öppet mål.

Yxhult krigade i 90minuter, laget var aggressivt och vann duellspelet, de stod upp i 90minuter. ÖSKs oskärpa framför mål håller i sig och självklart är det frustrerande.

Nästa match för ÖSK är lördagen den 18 maj klockan 14.00 mot Spårvägen på Skarpnäcks IP.


© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908