Svartvit derbyseger mot Degerfors

Förstora bilden

På måndagskvällen var det äntligen dags för det stekheta länsderbyt. ÖSK mot Degerfors. Svartvitt mot rödvitt. Efter en mållös första halvlek klev Yasin och Berisha fram som målskyttar efter paus. Matchen slutade 2-0, en välförtjänt ÖSK-seger inför de 9372 åskådarna på Behrn Arena.

Första halvlek
ÖSK tog som väntat kommandot och inledde starkt. I den 9:e matchminuten fick “Crespo” första halvleks bästa målchans när han fick bollen centralt i straffområdet. Skottet gick dessvärre rakt på Strömberg i Degerforsmålet.

ÖSK fortsatte att föra spelet med ett stort bollinnehav. Degerfors stack stundtals upp och skapade några halvchanser. I den 22:a matchminuten slog Wowoah ett inlägg från vänsterkanten som Hasani mötte med pannan vid bortre stolpen, nicken gick tätt över. I 35:e matchminuten fick Holmberg bollen i ett hyfsat  läge utanför straffområdet men skottet gick en bit över mål. I slutfasen av första halvlek föll Degerfors allt djupare ned mot eget mål och ÖSK tilläts rulla runt och slå inlägg som dock rensades bort. Resultattavlan visade 0-0 när domaren blåste av för halvtidsvila. 

Publiken hann knappt sätta sig till andra halvlek innan det efterlängtade ledningsmålet kom. Hasani nickade ner en boll till Yasin som stod strax utanför straffområdet. Yasin fick på en pangträff på volley och bollen gick insida stolpe och in. Efter målet fortsatte ÖSK att föra spelet och kontrollera matchen, men Degerfors flyttade efter hand upp och gav ÖSK kontringslägen. I den 70:e matchminuten fick Degerfors en trippelhörna som skapade viss oro. Saeid råkade skarva ett inlägg mot eget mål, men bollen smet som tur var över ribban. Istället kom 2-0 i den 79:e matchminuten. Wowoah slog en hörna mot straffpunkten där Berisha dök upp och vräkte in bollen i bortre hörnet. Degerfors skapade under slutminuterna ett antal bra lägen men reduceringen uteblev. Efter fem stopptidsminuter blåste domaren av och den svartvita derbysegern var ett faktum.

Nästa match för ÖSK spelas på söndag den 19/5 kl. 14.00, då står Assyriska FF för motståndet på bortaplan.

Statistik
Resultat: 2-0 (0-0)
Mål: Yasin 48', Berisha 79’.
Skott på mål: 8-3
Hörnor: 6-4
Varningar: Sundgren 17', Haginge 39’, Klingberg 59’

Startelva ÖSK:
Oscar Jansson
Patrik Haginge – Magnus Wikström – Ilir Berisha – Samuel Wowoah (Ut 83’)
Ahmed Yasin – Ayanda Nkili – Mohammed Saeid – Kalle Holmberg (Ut 83’)
Shpetim Hasani – Alhassan ”Crespo” Kamara (Ut 77’)

Inbytta spelare ÖSK:  
Peter Samuelsson (In 77')
Christoffer Wiktorsson (In 83’) 
Marcus Astvald (In 83’)

Startelva Degerfors:
Strömberg
Sundgren – Anttonen – Jakobsson – Eriksson
Ayaz (Ut 64’) – Klingberg (Ut 81’) – Bertilsson – Solberg – De Bruin  (Ut 64’)
Rennie

Inbytta spelare Degerfors:
Andersson (In 64') 
Hedsén (In 64’) 
Jernberg (In 81’)

Publik: 9372
Domare:
Nermin Cisic + ass. Fredrik Klyver + ass. Anders Böwing + fjärde. Johan Eriksson


Niklas Sandberg & Carl Rosén

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908