VD:n vid pennan

Förstora bilden

Fullt fokus - Derby måndag 13/5! Veckan som gick har i stort kretsat kring Matchen med stort M. Derbyt mot Degerfors IF på Behrn Arena tillhör absolut årets idrottsliga höjdpunkter i länet.

Det sportsliga likväl som det publikmässiga intresset är enormt stort och väderprognoserna har vänts åt det positiva hållet den senaste tiden. Festen och inramningen vid själva matchtillfället avgör vi på plats tillsammans, sjung gärna med när Kubanerna bjuder upp, ge spelarna de extra applåderna när spelet så förtjänar, ta in atmosfären och njut av gemenskapen kring intresset för fotboll blandat med derbymagin.

Konstruktiva styrelsemöten under tisdagen för bolaget och för föreningen under onsdagen avrundade en mycket kort arbetsvecka. Fokus är självklart uppföljning och styrning av vår utmaning att balansera kostnader och utgifter på ett klokt sätt, kortsiktigt som långsiktigt.

Detta samtidigt som vi förstår och agerar för god framförhållning vad det gäller beslut och åtgärder för den sportsliga utvecklingen.

Sedan närmar sig tillfället för byte av konstgräs på Behrn Arena, detta sker under sommaruppehållet i juli. Vårt engagemang i val av underlag tillsammans med KIF Örebro DFF som största hyresgäster på arenan har gradvis intensifierats under senaste månaden. Det vi som brukare av underlaget koncentrerar oss på är givetvis hög spelkänsla och att mattan håller spelkänslan under lång tid. Det är också viktigt att underlaget samtidigt är skonsamt för hög träningsbelastning, där bidrar ett högkvalitativt kontinuerligt underhållsarbete till positivt utfall, där det självklart ställs krav på nära och frekventa dialoger mellan brukare (fotbollsklubbarna) och förvaltare (Örebro kommun).

Vi ses på matchen ikväll!
Mitt tips; 3-1 efter 1-0 i paus.

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908