U19: Seger i premiären

Lördagen den 20 april var det tid för premiär i Div 1 Södra Svealand. Eskilstuna City gästade Behrn Arena. ÖSK besegrade City med klara 3-1. Max Lindborg stod för ett riktigt klassmål.

Simon Glännestrand (ut 45)

Avb: Oscar Ålgars (in 45), Oskar Fardelin (in 45), Filip Albertsson (in 45), Joel, Nilsson (in 75), Sebastian Heimeryd
Varnade: Stefan Hannason, August Widlund

1-0 Max Lindborg ass Philip Holmer
2-0 Simon Glännestrand ass August Wiklund
3-0 August Wiklund ass Filip Albertsson
3-1

En efterlängtad premiär. Efter att U19 får respass i Ligacupen var det ca 3 veckor som laget bara tränade och suget efter seriepremiär växte allt mer. Många av killarna har fått matchning i U21-laget vilket gjort att flertalet spelare fått slipa på formen. Hemma på Behrn Arena ska det vara svårt att besegra oss, vilket vi även bevisade i matchen mot Eskilstuna City.

Första halvlek:
Eskilstuna kom till spel med en tillsynes 4-5-1 uppställning med idé om att vinna boll relativt högt för att sedan hugga i djupled. Detta blev ÖSK medvetna om tidigt i matchen. City ställde snabbt om från 4-5-1 till en 4-3-3 formation där deras forwards jobbade hårt i djupled. Redan efter någon minut lyckades City skapa lite farligheter med deras snabba forwards dock utan resultat. ÖSK tog tag i bollen allt mer och började etablera ett spel på motståndarnas planhalva. Under en period var det tryck mot Citys keeper och det var via fina kombinationer från högerkanten ÖSK kom fram. I match minut 7 lyckas högerbacken Philip Holmer hitta Max Lindborg med ett inspel och Max gjorde inget misstag, en fin touch med högerfoten och bollen styrdes snyggt upp i det bortrekrysset.

Det var på högerkanten som ÖSK kom loss bäst och skapade sina chanser,  2-0 kommer efter att August Wiklund balanserat bollen på långsidan och hittar sedan in till en fristående Simon Glännestrand som från nära håll dunkar upp bollen i nättaket. ÖSKs offensiv fortsätter och laget skapar ett flertal farliga chanser via hörnor. Carl Ekstrand-Hamrén har en nick som ser ut att sitta perfekt men där Citys målvakter gör en riktigt fantastisk räddning (Gordon Banks klass).

Andra halvlek:
City skulle få mer att säga till om i det offensiva spelet, laget får en gratis chans efter lite slarv i ÖSKs defensiv men bollen rullar retligt utanför, City får chans till reducering via ett friläge men denna gång står Filip Rinne rätt och räddar. Istället för en 2-1 reducering lyckas ÖSK göra 3-0 och segern känns säkrad. August Wiklund i samspel med Filip Albertsson lyckas lira sig runt ett par City försvarare och Wiklund blir ensam med målvakten och gör inget misstag. City får i slutet av matchen sin reducering, lagets vänsterforward bryter in från sin kant och knorrar den snyggt i bortre krysset.