Första förlusten för ÖSK

ÖSK fotboll reste på söndagen till Stockholm för ett på förhand tippat toppmöte med Hammarby IF. Matchen, på ett välfyllt Söderstadion, slutade 2-1 efter mål av Erik Sundin, Billy Schuler och Alhassan ”Crespo” Kamara.

Hammarby satte hög fart och tog följaktligen tag i taktpinnen redan från start. Kennedy Bakircioglu stod för en farlig frispark och flera bra inlägg som tvingade Oscar Jansson till bra ingripanden. Det skulle dock dröja till den tjugosjätte minuten innan Erik Sundin gav hemmalaget ledningen. Sundin chippade bollen över Oscar Jansson och kunde sedan placera in bollen i det tomma målet. Än värre skulle det bli i den trettionionde minuten när Billy Schuler avslutade snyggt efter att Hammarby vunnit en av många andrabollar.  Det tidigare så ramstarka ÖSK-försvaret sattes på svåra prov vid flera tillfällen.

Till den andra halvleken valde Peo Ljung att byta in Ilir Berisha och lyfta upp Ayanda Nkili bredvid Mohammed Saeid. ÖSK flyttade fram positionerna men gav samtidigt Hammarby ytor och chansen till snabba omställningar. I den sjuttioåttonde minuten skarvas Oscar Janssons långa boll vidare till ”Crespo”. Fri med målvakten gör han inget misstag och reduceringen är ett faktum. Närmare än så kom dock inte ÖSK. Hammarby höll undan och vann rättvist med 2-1.

Nästa match spelas måndagen den 29 april kl. 19.00 när Varberg gästar Behrn Arena.

Nästa match spelas måndagen den 29 april kl. 19.00 när Varberg gästar Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 2-1 (2-0)
Mål: Sundin 26’, Schuler 39’, Crespo 78’


Startelva ÖSK
Oscar Jansson
Patrik Haginge – Magnus Wikström – Ayanda Nkili – Samuel Wowoah
Ahmed Yasin – Tobias Nilsson – Mohammed Saeid – Kalle Holmberg
Shpetim Hasani – Alhassan ”Crespo” Kamara


Startelva Hammarby
Johannes Hopf
Michael Timisela, Thomas Guldborg Christensen, Monday James, Erik Figureroa
Kennedy Bakircioglu – Adis Husidic, Nikolas Ledgerwood, Christoffer Carlsson
Billy Schuler, Erik Sundin

Publik:  9 535

Domare:
Lars Olsson, Albert Andersson (ass), Conny Hugman (ass)

Björn Wärlegård

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908