Årets första förlust för ÖSK

Förstora bilden

Det blev förlust med 1-0 i Svenska Cupen-mötet med Falkenbergs FF. Vädret till trots, så fick de dryga 800 på läktarn se årets första förlust. Matchvinnare blev Falkenbergs Anton Wede som nickade in 1-0 i 67:e minuten.

Under matchens inledande minuter är det Falkenberg som tar kontrollen över spelet och i 2:a minuten är det nära då Victor Sköld sånär når fram på en långboll, men Oscar Jansson i ÖSK-målet är på hugget och ute snabbt.

Efter 10 minuter börjar ÖSK äta sig in i matchen och tar över bollinnehavet. Laget får några frisparkar långt utifrån som Nilsson slår in fint i straffområdet, dock utan resultat. I den 21:a minuten bryter Yasin in från vänsterkanten och testar ett skott utifrån som dock går långt över.

Tobias Nilsson i ÖSK tvingas efter 28 minuter kliva av. Han höll sig åt höger lår när han ersattes av Emil Berger. Innan dess hade Wikström dragit på sig matchens första gula kort efter att ha stängt Falkenbergs högermittfältare ute vid sidlinjen.

Falkenberg kommer upp och hotar med några halvchanser emellanåt men annars handlar det främst om ÖSK. Ahmed Yasin är pigg och testar skott igen i den 32:a minuten. Skottet är nära att styras in via Hasani men bollen ändrar inte tillräckligt stor riktning för att Otto Martler i Falkenbergs mål ska överlistas. Strax efter är Yasin framme igen. Han dribblar av sin motståndare ute på vänsterkanten innan han slår ett farligt inlägg längs marken. I chansen efter får Saeid ett fint skottläge utanför straffområdet, men skottet går över.

I halvlekens slutskede får Jansson sträcka ut nere vid sin vänstra stolpe efter ett fint inlägg som styrs av Falkenbergsanfallare. ÖSK får en sista chans innan halvtidsvilan då Hasani får skottläge. Avslutet dock mitt på Otto Martler, i Falkenbergs mål.

Andra halvlek inleds i högre tempo än föregående som varit ganska avslagen. ÖSK kommer in med större bestämdhet och anfallsvilja och redan i den 48 matchminuten får Crespo ett friläge efter att först ha fått ett pass från vänster och sedan vänt runt sin försvarare. Örebro håller i taktpinnen i inledningen och styr spelet dit de vill. Ganska snart öppnar det dock upp sig och lagen börjar byta chanser med varandra. ÖSK har några farligheter efter djupledsbollar mot både Hasani och Crespo som inte är långt ifrån att få till den sista avgörande touchen.

Falkenberg har även de flera farligheter, bland annat i den 57:e minuten efter en hörna som går tillbaka ut. Inlägg kommer och Jansson får boxa bort, men får Victor Sköld över sig. Ingen fara med Jansson efter den situationen, men Victor Sköld tar sig dock åt knäet men inte värre än att han kan komma in i spel igen efter någon minut.

I den 67:e minuten tar Falkenberg ledningen med 1-0 efter ett snyggt inlägg av Johan Svahn. Inlägget kom från vänsterkanten och pigge Anton Mede kom högst och kunde skarva in bollen invid den bortre stolproten.

Sista tio minuterna handlar det mest om ÖSK förutom en situation där Magnus Wikström nästan står för ett självmål. ÖSK:s många hörnor avlöser varandra men ÖSK lyckas inte trycka in bollen. Samuel Wowoah får matchens sista chans på frispark efter att Crespo blivit kapad strax utanför straffområdet. Bollen slås dock i muren.

Nästa match i Svenska Cupen är lördag 16 mars mot BK Häcken i Göteborg. Falkenbergs FF spelar sin match hemma mot Värnamo redan på onsdag och kan vid seger säkra avancemang till kvartsfinal.