Oavgjort i efterlängtad säsongspremiär på Behrn Arena

ÖSK fotboll tog på fredagskvällen emot Västerås SK i säsongens första träningsmatch hemma på Behrn Arena. Slutresultatet skrevs till 1-1 (1-1) efter att Peter Samuelsson gett Svartvitt ledningen tidigt i matchen, en ledning som kvitterades strax före paus av VSK:s Axel Johansson.

ÖSK ställde upp med en mix av gamla och nya ansikten, däribland nyförvärven Oscar Jansson och Tobias Nilsson samt ungdomarna Anton Westerlund och Sebastian Ring. ÖSK började matchen piggt och Kalle Holmberg hade ett bra avslut på mål redan efter 2 minuter. I den 9:e matchminuten tog ÖSK rättvist ledningen efter att Tobias Nilsson slagit ett fint vänsterinlägg från högerkanten och Peter Samuelsson distinkt skallat bollen förbi en chanslös VSK-målvakt. Efter ledningsmålet fortsatte ÖSK sitt fina spel och radade upp målchanser däribland ett avslut från nära håll av Holmberg och ett stolpskott av Tobias Nilsson.

I den 33:e matchminuten kapades Holmberg  i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Nilsson stegade fram men bollen smet dessvärre utanför den vänstra stolpen efter att målvakten slängt sig åt fel håll. Under sista kvarten av första halvlek tog sig VSK alltmer in i matchen och Oscar Jansson fick göra några goda ingripanden mellan stolparna. Kvitteringen kom dock i den 42:a minuten efter att Jansson gjort en bra räddning på ett närskott från höger men på returen var han chanslös då Axel Johansson enkelt placerade in 1-1 i öppet mål. 1-1 kändes något orättvist med tanke på alla chanser som ÖSK skapat men inte lyckats omvandla till mål.

I andra halvlek kom VSK ut med en i princip helt ny laguppställning medan ÖSK inte genomförde något byte. Andra halvlek präglades av ett lägre tempo och ett större bollinnehav för bortalaget utan att de för den sakens skull skapade några större farligheter. I 66:e matchminuten kom andra halvleks bästa målchans då Holmberg slog ett svepande inlägg från vänster som Peter Samuelsson åter igen mötte kraftfullt med pannan men dessvärre gick nicken i underkant av ribban och ut. Sista kvarten var relativt händelselös utan farliga målchanser och ÖSK lyckades inte forcera in något vinstmål utan slutresultatet skrevs till 1-1.

Sammanfattningsvis en helt okej insats av ÖSK för att vara den första träningsmatchen för säsongen. Första halvlek klart bättre än den andra, vilket kan förklaras med den hårda träningsperiod laget genomgått de senaste veckorna. Matchen innehöll många fina kombinationer i det offensiva spelet och ett bra samspel mellan Crespo – Samuelsson – Nilsson. Båda kanterna trummade på bra och såväl Haginge som unge Ring såg pigga ut med en del offensiva utflykter från sina ytterbackspositioner. Mittbacksparet gjorde en stabil insats utan att ställas på allt för stora prov. Boris Lumbana vann mycket boll på innermittfältet och regerade i luftrummet. Oscar Jansson gav ett lugnt och stabilt intryck mellan stolparna. Bäste svartvita spelare var ändå Tobias Nilsson som visade prov på fint passningsspel och en bra blick för spelet.

Imorgon lördag tar ÖSK emot Eskilstuna City på Behrn Arena kl 11.00.

Mål: 1-1 (1-1) Samuelsson 9', Johansson 42'