VD:n vid pennan

Måndag förmiddag hos tandläkaren, en perfekt start på veckan, rena och putsade tänder gör att leendet blir lite enklare att bära upp. Två viktiga möten efter varandra under måndag kväll och tisdag lunch.

Måndagskvällen bjöd på kvartalsmöte i Örebro Spelarinvest AB (ägarbolaget jämte föreningen till ÖSK Elitfotboll AB). Alexander Axén var inbjuden att jämte mig redogöra för våra gemensamma planer för framtiden, samtidigt som en viss återblick gavs för helhetsperspektivet. Traditionen på detta möte är att vi alla avnjuter en god äkta pyttipanna med ägg innan mötet och att vi sedan samlas i ÖSK Puben på 4e våningen Behrn Arena där vår oftast eminente Roger Andersson agerar moderator inför ett 50-75 tal aktieägare.

Tisdags lunchen utgjordes av vår månatliga lunch med våra större partners (Team ÖSK), denna gång ett 50-tal på MEZA, den libanesiska restaurangen i Behrn Center. Ni som inte smakat maten där, ett tips, prova denna restaurang. Förutom det allra viktigaste som god mat varvas besöket med varm och härlig personlig service. Under dessa luncher brukar vi trivas runt mat och sällskap under den första halvtimmen för att därefter informera/informeras om nuläge och framtid, ofta "kryddat" med någon input från våra partners — denna gång utgjorde inget undantag.

Det viktigaste under veckan var dock att vi kunde göra klart med vår tredje person i vår tränartrio under tisdagen, Axel Kjäll.

Med Axel på plats har vi en tränartrio som tillsammans utgör grundstommen i vårt sportsliga ledarskap nära A-truppen likväl som utvecklingsorganisationen tätt därunder.

De viktigaste ingredienserna likväl som tränartrions mest framträdande drag i ledarskap kommer utgöras av närhet och tydlighet. Detta adderat med ett gemensamt utvecklingsfokus koncentrerat till samspel och växelverkan mellan individ- och grupputveckling kommer bli en avgörande faktor för vår framgång kommande säsonger.

Veckan rundades av med ett fotbollsråd under fredagseftermiddagen, där nuläge vad det gäller spelartruppen inför 2013 var i fokus.

Mötet blev överens om vidare gång i hur vi ska balansera rekryterings- som avyttrings-/utlåningsprocesserna till 19 spelare i A truppen kommande säsong.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908