ÖSK utklassade GAIS

Ett fint avslut blev det för ÖSK denna säsong när man på söndagskvällen utklassade GAIS på Behrn Arena. GAIS var liksom ÖSK redan innan matchen  klara för Superettan men trots det var det en stor klack tillresta bortasupportrar.

Drömstart för ÖSK

Matchen började riktigt bra av ÖSK som tog tag i taktpinnen. Första riktiga läget kom från Kalle Holmberg i fjärde minuten, men skottet gick någon meter utanför. Det behövdes bara tio minuter innan 1-0 skulle komma. På frispark från Kalle är det Ilir Berisha som pressar fram i straffområdet och möter bollen och nickar snyggt och enkelt in bollen bakom Dime Jankolovskis. Pressen fortsatte sedan från ÖSK då man på en omställning får ett bra läge då Crespo går själv och drar på ett bra skott från viss distans, skottet går strax utanför.

GAIS hade inte mycket i matchen men efter dryga kvarten får de frispark. Något som Tomer Chencinski inte hade problem med. Sedan blev det återigen fler chanser för ÖSK däribland Ahmed Yasin som försökte sig på en volley. I matchens 21:a minut är det Kalle som får till en kanonbra djupledspassning till Crespo som med ett fint skott sätter 2-0. Fyra minuter senare är det dags igen. Patrik Anttonen  får ett inlägg till Shpetim Hasani som lätt nickar in 3-0. Klar ÖSK dominans hittills och trots att GAIS hade försök till anfall så var det aldrig något som hotade ÖSK. Bland det sista som hände i första halvlek var att Kalle passade snyggt till Crespo som sedan hittade skottläge, men bollen nuddar en spelare och går precis utanför. Värt att notera är att det var 13-0 i skott och bollinnehav 65% mot 35% vilket säger allt om hur matchen såg ut.

Sista halvleken för säongen

Andra halvlek fortsatte i samma anda som första och det är Hasani som får ett guldläge. Vid straffområdet får han till ett skott som tar i insidan av vänstra stolpen och rullar längs mållinjen men tyvärr inte går in i mål. Ytterst nära. Det blev sedan en stund där GAIS faktiskt kom in i matchen och fick ett par lägen. Deras första chans kommer i 57:e minuten då Jakob Olsson får bollen i straffområdet och får till ett bra skott som Tomer gör en jättebra räddning på. Ytterligare ett läge kom precis efter för samme Olsson då han får boll från Malkolm Moenza, men Olssons skott tar i burgaveln.

GAIS hade en farlig chans på hörna. Tomer försöker ta bollen men Erik Johansson går in i duell och Tomer får frispark. Patrik Haginge fick sedan gå ut efter duell med samme Johansson . Därmed blev det byte där Boris Lumbana fick träda in på planen i 79:e minuten.  I slutet av andra halvlek blir det bland annat byte då Yasin får gå ut och Valdet Rama går in. Det blev även en bra chans för Hasani som får inlägg av Anttonen och det är ytterst nära att han nickar in i mål. Det blir sedan en fin hyllning till Jankulovski då han spelade sin sista match och man byter in målvakten Oliver Gustafsson. Sista händelsen får vi ännu en gång se ett riktigt tjusigt inlägg av Anttonen som hittar Hasani som nickar in slutresultatet 4-0.

Därmed var säsongen och tyvärr denna sejour i Allsvenskan över. En riktigt fin och värdig avslutning på säsongen blev det med en klar vinst mot bottenkollegan GAIS. Senaste matcherna har laget visat enorm vilja och kämparglöd. Resan tillbaka till Allsvenskan har redan börjat och med stolthet, hjärta och passion kommer vi att klara det. Tack för visat stöd denna säsong!

ÖSK — GAIS 4-0 (3-0)

1-0 Ilir Berisha (11')

2-0 Alhassan "Crespo" Kamara (21')

3-0 Shpetim Hasani (25')

4-0 Shpetim Hasani (91')