VD:n vid pennan

Äntligen hemma i Örebro efter en lång biltur nonstop från Helsingborg. Det är sen söndagskväll och vi kan efter bortamatchen mot HIF konstatera att det blir Superettan för ÖSK 2013.

Det är inte efter denna slutsignal som visade på 1-1 efter full tid som utgjorde grunden för degraderingen, men det tillintetgjorde ändå vårt lilla teoretiska hopp som återstod.

Spelarna, ledarna och laget stod upp bra idag (läs söndag), de visade på stark vilja och kurage mot forna Allsvenska mästarna på bortaplan.

 

Alexander Axén blev klar i fredags, en oerhört viktig rekrytering för vårt framtida ÖSK som kommer satsa vidare och särskilt ge mer uppmärksamhet åt den individuella utvecklingen av våra spelare, både i A laget som hos underliggande utvecklingslag.

Vi får frågor nu från många håll angående vår organisation, inte minst från media under gårdagskvällen, då det blev klart med nästa års serietillhörighet.

Processen kommer hålla på ett tag men följande kan jag direkt nämna:

» ÖSK kommer i stora drag reducera den nuvarande totala verksamhetsorganisationen med ca 25 procent sammantaget.

» Vi kommer prioritera bred utvecklingsbar kompetens inför som under 2013. Dessa skall utgöra konkurrenskraftig personalbas när vi senare, då ekonomin så tillåter, kan resursutveckla med de specialistkompetenser vi behöver gradvis för vår utveckling.

» Vi jobbar nu med en initial budget som sedan spikas i mitten på december. Vårt marknadsarbete, som påbörjades redan i början av oktober, kommer ge oss en bra fingervisning om kommande års intäktsvolym redan i mitten av december. Drygt 50% av våra intäkter utgörs av partnersintäkter och de kundgrupper som står för merparten av volymen bearbetas innan årsskiftet. Förhoppningsvis kan vi överträffa initial budget och vidare under 2013 års första halvår vidareutveckla de nödvändiga långsiktiga satsningar vi behöver göra för att framåt bli mer konkurrenskraftiga.

» Vi ser över möjligheten att skapa en U19-trupp för juniorallsvenskan samtidigt som vi avser att behålla matchmiljön för U21. Detta skulle ge oss förbättrade möjligheter att matcha våra spelare både i A lag som underliggande lag på ett bättre sätt, samtidigt som självklart integrationen mellan elit och talang kvalitétshöjs väsentligt.

» Vi kommer under närmaste tiden ha enskilda överläggningar med personal, både inom sporten och övrig verksamhet.

» Det övergripande sportsliga ansvaret när sportchefen slutar i skiftet november-december kommer självklart diskuteras i styrelse och fotbollsråd.

 

Målet sportsligt 2013 är, med stor respekt för utmaningen, att återfå Allsvensk status inför 2014 och att därefter stabiliseras som Allsvenskt lag.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908