VD:n vid pennan

Det var en oerhört vacker höstdag igår i Örebro. Solen värmde skönt samtidigt med uppladdningen inför matchen mot GIF Sundsvall på Behrn Arena.

Vårt lilla halmstrå, 11 poäng efter motståndarlaget, var att vinna. En omväxlande men inte spelmässigt högkvalitativ match senare kan vi konstatera att teorin, en oerhört knapp sådan lever tack vare vår unge talangfulla Kalle Holmbergs kvittering till 2-2 i slutet av matchen.

Den lilla trogna skaran åskådare, lite drygt 3000st, gjorde allt de kunde för att skapa den inramning och stämning som betyder så mycket för ett lag i motgång. Ni övriga ÖSK:are som inte kunde komma denna gång – missa inte de två sista matcherna, grabbarna behöver er energi på arenan. Luften gick ur våra positivt inställda själar när Ilir Berisha i sent skede i första halvlek fick rött kort, självklart blir det inte lättare i en måstematch när vi tvingas lira 2:a halvlek med reducerat manskap.

I veckan var vi inom ÖSK Fotboll välrepresenterade när Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) hade rådslag i Örebro, ett av 7 rådslag inom en månad i vårt avlånga land. Målet är att tillsammans med hela fotbollssverige skapa bra underlag för årsmötet inom SvFF i mars 2013, då visioner, mål och strategier skall fastslås för närmaste åren, 2013-2017.

Karl Erik Nilsson, vår nya förbundsordförande som för ett halvår sedan ersatte avgående Lars Åke Lagrell välkomnade ett 60-tal representanter för fotbollen i närområdet kring Örebro, för att via grupparbeten varvade med individuella inslag fånga in idéer, åsikter och konstruktiva förslag för svensk fotbolls framtid.

För oss som är engagerade inom ÖSK Fotboll gäller det att rikta vårt fokus framåt – vårt oerhört tuffa läge till trots. Det kommer en ny säsong nästa år, med nya utmaningar som vi kommer ställas inför och de tar vi oss an med övertygande tro om en ljusare framtid, för fotbollen i Örebro och för ÖSK.

Vi ser fram emot de möten vi har framför oss, dels med våra partners där vi redan nu i oktober påbörjar vår bearbetning av regionens företag och dels med våra supporters och medlemmar där vi i slutet av oktober har öppet dialogmöte i samband med matchen mot IFK Göteborg.

Vi har inte lyckats infria våra och all omgivnings höga förväntningar att vända den negativa sportsliga trenden som påbörjades under 2011.

Vi kan inte och vill inte gömma oss bakom misslyckandet, utan väljer att ta oss an det svåra att vända trenden. Vi kommer självklart presentera strategier hur detta skall ske, hur vi konkret kommer utveckla vår verksamhet för att inte bara vända trenden kortsiktigt, utan hur vi långsiktigt skapar ett grundfundament för att i framtiden minska risken för dessa oerhörda resultatsvängningar som vi upplevt senaste tre åren.

Jan Karlsson, VD ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908