36:e bortamatchen mot Elfsborg

Elfsborg har 21 segrar, ÖSK har 7 och de andra 7 har blivit oavgjorda av de 35 spelade matcherna tills idag

I Formtabellen för de 4 sista omgångarna är det ganska jämnt mellan ÖSK och Elfsborg, trots att tabelläget tillsäger något annat.

-   ÖSK har 4 poäng efter en vinst och en oavgjord match. Elfsborg 5 poäng efter en vinst och två oavgjorda.

-   I tabellen ligger Elfsborg 2:a efter BK Häcken båda har 46 poäng, men Häcken har en bättre målskillnad. Häcken 55 — 29 och Elfsborg 38 — 23

-    ÖSK ligger 11 poäng efter Sundsvall som har 26 poäng och ÖSK 15. Sundsvall har en betydligt bättre målskillnad 27 — 32 mot ÖSK som har 23 — 41

 Elfsborg är extremt starka på hemmaplan och de är fortfarande obesegrade. De har 10 segrar och två oavgjorda samt en grymt bra målskillnad på 20 — 4.  ÖSK har tagit 10 poäng på bortaplan och har vunnit 2 matcher och 4 oavgjorda.

 Våra spelare behöver inte känna pressen utan kan gå ut och ge Elfsborg en riktig match, med den inställningen som våra grabbar har visat de senaste matcherna och nyckeln till framgång idag är enkel. Vi måste göra mål och ha lite tur med "stolpe in" så kan allt vara möjligt. Idag saknar Elfsborg sin "motor" på mittfältet Anders Svensson och vi får se hur detta på verkar deras spel.

 Budskapet som Elfsborgs spelare har fått inför matchen av tränarna är:

-    Att göra samma arbetsinsats som mot AIK och att visa arbetsmoral, intensitet, offervilja, kampvilja och vinna dueller m.m.

-    Peo säger helt säkert ungefär samma saker till ÖSK spelarna, men tillägger helt säkert att vara effektivare i avsluten och få bra balans mellan lagdelarna.

Vill du läsa mer om de första 35 matcherna så kan du kika in på länken till

Elfsborgs webbsida:

 I skrivande stund sitter jag på ett blåsigt Öckerö utanför Göteborg och kommer åka till Borås tidigt för att känna av pulsen på staden. Nu får vi hålla alla våra tummar att våra spelare visar klass och håller tätt bakåt och gör några mål framåt, som gör att vi får se en spännande och bra match med ÖSK ögon. Jag hoppas även på att få höra Kubanerna och andra fans heja fram ÖSK på läktarna.

Skriv gärna din syn på vår

om dagens match och vad du tror om resultatet?

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908