Inför ÖSK - Norrköping

Förstora bilden

Astrit Ajdarevic tid i svensk fotboll är över för den här gången. Men när ÖSK tar emot IFK Norrköping på Behrn Arena står i alla fall en sak klar.

- Det är ett annat Norrköping nu än när Ajdarevic var med, säger ÖSK tränaren Per Ola Ljung. Om det är bättre eller sämre kan jag inte uttala mig om men helt klart är att man spelar ett rakare spel nu. Dessutom är de ett lag som jobbar mycket hårt.

ÖSK tränade i söndags men hade ledigt under måndagen. Idag är det åter dags. Programmet ser ut så här:

- Vi kommer att ha en presentation av Norrköping för spelarna före träningen. Sedan tränar vi lätt i cirka 60 minuter.  Vi lägger då in några taktiska moment, säger Ljung.  Det gäller för oss i det här läget att spara energi . Vi måste hitta känslan av att vi är så pigga i benen som möjligt.

Vilket lag som ställs på benen är inte klart i nuläget. Matchen mot Syrianska innebar i alla fall inte några nya skador. William Atashkadeh och Tobias Grahn hade lite småkänningar innan den matchen men inte värre än att båda gjorde inhopp.

När ÖSK tränare ombeds att leta upp några detaljer att ta med till matchen mot Norrköping så konstaterar han att den matchen är över.

- Vi riktar all vår energi framåt. Det är det enda som gäller.

IFK Norrköping spelade mot AIK i söndags. Något som möjligen skulle tala till ÖSK: s fördel är att man fått vila en dag längre. Norrköping som för övrigt snuvade AIK på segern genom en sen kvittering i den 87: e minuten. Målskytt två gånger om för Norrköping var Gunnar Heidar Thorvaldsson. Det vill till att ÖSK försvaret med Ilir Berisha och Magnus Wikström i spetsen hittar rätt i positionerna om man ska hålla islänningen borta från grötfatet. Han tycks ha en omåttlig målaptit. Totalt har det blivit 13 mål i årets allsvenska.

 

ÖSKs tre senaste:

22 september Syrianska - ÖSK 2-2

17 september Kalmar - ÖSK 1-2

31 augusti ÖSK - Djurgården 2-3

IFK Norrköpings tre senaste:

23 september IFK Norrköping - AIK 2-2

14 september Syrianska - IFK Norrköping 1-2

2 september IFK Norrköping - Gefle IF 0-1

Roland Andersson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908