VD:n vid pennan

Förstora bilden

Veckan som gick tar sikte både framåt, bakåt & "vid sidan". Summering av vecka 36.

Framåt

4-5 ggr per år samlas vi som representerar herrelitföreningarna inom svensk klubblagsfotboll på gemensamma ägarmöten i föreningen Svensk Elitfotboll (SEF)- Allsvenskan och Superettan. På dessa möten beslutar vi bl.a. i åtgärder som skall stärka den svenska klubblagsfotbollens konkurrenskraft för framtiden med sikte på vår gemensamma vision – Nordens bästa liga 2020, med en ranking hos UEFA på topp 15.

Förutom att mötena beslutar i åtgärder för den gemensamma saken, ges ofta tid till att språka med andra klubbrepresentanter och byta erfarenheter, få nya uppslag & idéer mm. Vid denna träff slog jag mig ner innan mötet till lunch vid ett bord med Helsingborgs -, AIK:s- och IFK Göteborgs representanter. Förutom en hel del diskussioner och dividerande kring feldömda mål klubbarna emellan i Allsvenskan hann vi bl.a. med att språka om AIK:s Europaspelsbragd i Moskva, att IFK hade fått besök på träningen av ett stort antal supportrar som ville ge utlopp för sin frustration över lagets resultat, att få förstår att vi, ÖSK Fotboll hamnat i denna sits vi nu sitter i – rustade för och en ”body” för högsta serien även 2013 men med en tabellplacering som på intet sett harmoniserar.

Bakåt

För att kunna utveckla ÖSK framåt med rätt metoder är det viktigt att ta in kunskap från det som passerat. En programpunkt på SEF-mötet samt under enskilda möten i Örebro med SKI (Svenskt Kvalitetsindex) under veckan som gick har ett antal resultat via en kundundersökning under våren summerats för både Allsvenskan som vår enskilda verksamhet. Undersökningen har koncentrerats på image/kännedom och kundnöjdhet hos allmänheten. Vi har inte analyserat resultatet fullt ut än men det framkommer tydligt att ÖSK likväl som övriga Allsvenska klubbar har mycket att vinna på att utveckla delar av matchevenemanget, vilket också visar sig vara en starkt drivande faktor för framtida framgång och konkurrenskraft.

, där olika målgrupper av våra evenemangsbesökare får tycka till om och påverka vårt framtida matchevenemang.

”Vid sidan”

Även fast vi självklart i denna tuffa tid i större omfattning än annars riktar vår energi inåt åt vår egen verksamhet, gäller det att inte helt bortse från vår roll som drivande klubb i regionen och representant för den idrott som påverkar oerhört på många plan genom sitt starka engagemang & genomslag. Vi var några intressenter som träffades en kväll nu i veckan i idrottens hus för att diskutera en framtida fotbollshall i Vivalla. Ett mycket kreativt och framåtriktat möte, inte bara för idrotten i detta fall fotbollen utan även för samhället. Vi var eniga på mötet att hallen var för alla- bredd och elit, att vi betalar efter förmåga, att de unga utgör en mycket viktig prioriterad grupp och att initiativet efter förverkligande stärker Örebro som fotbollsstad ytterligare. Sedan finns det självklart delar som behöver utredas och diskuteras vidare.

Åkte tillsammans med Peo till Degerfors i veckan för att se matchen Degerfors-Falkenberg, en spännande tillställning som dessvärre för våra grannar slutade i en svidande 2-3 förlust. Vår närvaro möttes med blandade känslor. Vissa på läktaren såg en hotbild i att vi är där för att scouta spelare, andra ser det självklara att vi är angelägna att följa upp vår utlånade spelare på topp, Peter Samuelsson, som en än gång visade placeringsförmåga med två välriktade nickar.

Jan Karlsson, VD ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908