Peo inför Gefle IF

Förstora bilden

Vinst i Svenska Cupen mot Mariehems SK i söndags gav Peos grabbar självförtroende och extra energi inför morgondagens möte med Gefle.

- Spelarna fick en bild, en smak, en tanke om hur det ska se ut när vi spelar vårt anfallsspel. Det var nästintill perfekt. Mycket handlar ju om mittfältets rörelse, när dom ska göra sig spelbara, vilka möjligheter dom har att föra spelet framåt. Det var en bra prestation och en väl utförd match.

Shpetim Hasani och Alhassan Kamara har anslutit till truppen. Vad är ditt intryck där?

- När det gäller Kamara så vet vi ju vilken spelartyp han är och vi vet lite om hans person. Det ska bli spännande att träffa honom och se vem han är och hur han passar in i truppen. Det är en spelare som har stor potential som vi tror mycket på.

- Shpetim känner vi till väl med tanke på att han spelat mycket i Allsvenskan och i närområdet i Degerfors. Han har släkt och vänner från området. Det är en fotbollsspelare som ger allt i alla lägen och som person är han absolut klockren in i gruppen.

Tuffa matcher hela tiden nu. En av de viktigaste matcherna spelas imorgon mot Gefle. Hur går din tankar inför den?

- Tittar man på tiden i början när jag kom så sa man att bortamatchen mot GAIS var århundradets viktigaste match och den viktigaste matchen i föreningens historia. Det är ju ändå bara fotbollsmatcher som ska spelas. Vi kände ändå med GAIS, Malmö, Åtvidaberg som låg framför oss i uppstarten att det var tvunget att få någon slags struktur på vårt spel. Vi lade mycket tid på vårt försvarsspel och ville att det skulle funka och att det kollektiva uppförandet skulle vara att göra det svårt för motståndarna och ge oss möjlighet att såra dem med kontringar. Det var väl först matchen mot Mjällby som jag hade hoppats att övergången från det strukturerade försvarsspelet in i ett frejdigare anfallsspel, att det var den matchen vi skulle få visa att vi har ambitioner i vårt offensiva spel också. Men vi fick inte fram det som jag ville ha. I matchen borta mot AIK, vilket är en tuff och hårdknäckt nöt för alla allsvenska lag, hade vi en matchbild i första halvlek som vi hade hoppats på men vårt passningsspel och vårt bollinnehav var alldeles för svagt för att kunna utnyttja de lägen som vi gav oss själva. Det var en tuff match och ett tufft resultat för oss. Vi har kontinuerligt byggt på med anfallsspel och försvarsspel och hur det ska klicka ihop. Det är en viktig match på fredag och vi ska göra allt vi kan för att det ska bli en seger. Men nej, det avgör inte allt denna gången heller, men det blir en betydligt annorlunda resa beroende på om det blir vinst eller om det inte blir ett positivt resultat.

Lagkapten Magnus Wikström är avstängd, hur påverkar det?

- Vi har bra spelare i truppen. Vi har använt nästan alla spelare i truppen från start i någon match. Det är ett medvetet val att vi måste använda spelare som visat att de är i form på träningar och i U21-matcher. Det är viktigt att alla är involverade för det dyker upp såna här lägen under hösten. Nu var det en avstängning som gjorde att vi var tvungna att flytta om. Vi har alternativ där. Wiktorsson hoppas vi är disponibel och Eidur har gjort det väldigt bra i U21-matcherna.

Ahmed Yasin gjorde två mål i mötet med Mariehems SK och har tagit stora kliv. Hur ser du på hans utveckling?

- Yasin visar upp en bra formkurva och han visar upp den för han jobbar väldigt seriöst med sin idrott. Varje träning, varje U21-match och varje uppgift som han står inför så tar han sig an den på bästa sätt. Och jag behöver fler som gör dom valen som han gör. För det handlar om val. Ju fler som gör som Yasin och jobbar som han gör ju fler spelare kommer vi ha i form och ju högre nivå kommer att krävas för att de här spelarna kommer bli uttagna och det är det som ska driva oss framåt. Det är positivt att han är i form och det kan vi alla dra nytta av.

Vad blir viktigt inför matchen imorgon mot Gefle?

- Vi var och tittade på cupmatchen Karlstad-Gefle nu och vi har sett dom i Allsvenskan. Vi har scoutat dom på det sätt vi behöver inför matchen. Vi känner till dom och vet vilka dom är. Vi kommer att ta oss an denna uppgift på bästa sätt.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908